Degordian na vrhu liste

This article is also available in: English

U vrijeme nedostatka kvalitetne radne snage brendovi više nego ikada moraju ulagati u Employer Branding – strateške aktivnosti brendiranja prema sadašnjim, ali i potencijalnim zaposlenicima kako bi izgradili reputaciju poželjnog poslodavca.

Career Centar nedavno je proveo istraživanje u kojem je tražio kompanije s najboljom Employer branding strategijom na hrvatskom tržištu, a najboljom se pokazala marketinška agencija Degordian, koja dugogodišnjom brigom o zadovoljstvu zaposlenika te internim i eksternim aktivnostima gradi imidž kvalitetnog poslodavca i ugodnog radnog okruženja.

Career centar objavio top 25 Employer Branding kompanija 2

„Cilj istraživanja je promovirati važnost teme upravljanja employer brandom te isticanje dobrih primjera. Employer branding je vrlo zahtjevna i opsežna tema, a tiče se gotovo svih organizacijskih procesa koji imaju utjecaj na zaposlenike i potencijalne kandidate za posao. Timovi koji primjenjuju dobre prakse u tom području tako se ujedno i razvijaju jer uče kroz proces smišljanja i implementacije employer brand strategije, ali i izravno pomažu rezultatima i uspjehu svojih tvrtki. Dobar primjer utjecaja na rezultate je i kvalitetniji proces zapošljavanja, čiju važnost i u Degordianu često ističu. Treba razumjeti da je svrha employer brandinga pomoći organizaciji i employer brand aktivnosti trebaju biti u funkciji ostvarivanja poslovnih ciljeva i strategije.“ kazao je Vladimir Benić iz Career Centra.

Iz Degordiana ističu kako je Employer branding dugotrajan proces na kojem sustavno rade od početka postojanja. Osim kvalitetne web stranice, svoju kulturu kontinuirano prezentiraju na svim društvenim mrežama, PR člancima te oglasima za posao kako bi privukli zaposlenike koji će se uklopiti u tim.

“Važno nam je da se svaka osoba koja dolazi u tim prepoznaje u vrijednostima koje njegujemo pa imamo poprilično zahtjevan selekcijski proces, ali vjerujemo da je to jedan od razloga zašto vlada prijateljska i poticajna atmosfera i zašto se možemo pohvaliti najkvalitetnijiim ljudima na tržištu.”  kaže nam Petra Murgić, HR managerica u Degordianu.

Vrlo im je važan otvoren, ravnopravan i prijateljski odnos između voditelja i zaposlenika, a kultura feedbacka, dijeljenje znanja i kontinuirane edukacije svakom zaposleniku omogućuju razvoj i napredovanje.

Auto Draft 84

Degordian je marketinška agencija koja uspješno posluje već 9 godina, a osim u Zagrebu njihovi uredi nalaze se i u Beogradu i Mostaru gdje također uspješno posluju.

S njima, kao i sa svojim sestrinskim firmama Mediatoolkitom i Bornfightom uspješno dijele istu kulturu.

Između svih edukacija i projekata koje nude istaknuli bi ‘Startup in 24h’ kojem je cilj osmisliti i realizirati cijeli projekt u samo 24 sata.

Ističu da im je od samih početaka zadovoljstvo zaposlenika na prvom mjestu jer su oni ti koji čine agencijsku uslugu kvalitetnom. Zato su najponosniji na nagradu za najboljeg poslodavca koju su osvojili čak četiri godine zaredom.

„Čestitao bih Degordianu na promicanju kvalitetnih aktivnosti i inicijativa na tržištu rada, ali i ostalim organizacijama koje su pronašle svoje mjesto na listi.“ zaključuje Vladimir.

Na listi top listi Career Centra našlo se 25 kompanija, a sve ih možete pogledati ovdje.

Career centar objavio top 25 Employer Branding kompanija 1