U saradnji sa UNICEF-om i “la Caixa” fondacijom

This article is also available in: English

Festival Lions Health je pokrenuo svoje 2017 Young Lions Health Award natjecanje u saradnji sa UNICEF-om i „la Caixa“ fondacijom.

Sada u svojoj trećoj godini, ovo natjecanje poziva mlade profesionalce iz svijeta kreativnih komunikacija da predstave osnovnu ideju, pri čemu će njihov koncept uključivati event za lansiranje, digitalnu aktivaciju i video ideju, a koji bi bio pokrenut na Svjetski dan pneumonije, 12. novembra.

„Medicinski sektor brzo napreduje. Kreativnost može spasiti živote. To je razlog zašto moramo iskoristiti mlade talente iz industrije da dobijemo bitku protiv upale pluća – koja najčešći  uzrok smrti kod djece u svijetu kada su u pitanju bolesti. Zajedno sa našim partnerom ‘la Caixa‘ fondacijom, oduševljeni smo što ćemo ovo pitanje donijeti na globalnu scenu Lions Health festivala, kako bi osigurali da svako dijete preživi upalu pluća“, rekao je Gérard Bocquenet, direktor za privatna prikupljanja sredstava i partnerstva u UNICEF-u.

Prijave se trebaju odnositi na više kanala i trebaju biti skalabilne globalno ili lokalno, kako bi generirale javni angažman i podizanje svijesti o borbi protiv upale pluća. Pri tome, kampanje trebaju podsticati zagovaranje i biti vođene dugoročnim strategijama.

Govoreći na predstavljanju ovogodišnjeg natjecanja, Louise Benson, izvršni direktor festivala Lions Health, rekao je: „Uvijek iznova vidimo kako kreativnost može napraviti razliku, i Lions Health utjelovljuje ovo vjerovanje. Ovo takmičenje se uzda u mlade marketere iz cijelog svijeta da iskoriste svoju kreativnost u podizanju svijesti i budu dio projekta koji će spasiti živote.“

Dobitnik nagrade Young Lions Health Award će biti pozvan da prisustvuje Lions Healh festivalu 17-18 juna u Cannesu, Francuska, gdje će također primiti svoju nagradu tokom službene svečanosti kojoj prisustvuje 1.000 stručnjaka iz komunikacijske industrije zdravstvenog sektora.

Komunikacijski i marketinški stručnjaci mlađi od 30 godina se pozivaju da dostave svoje koncepte za kampanje online na www.canneslions.com/lions_health/ a rok za prijave je 24. aprila.