Cannes Lions je također objavio kako zatvaraju svoju Product Design Lions kategoriju, koja će biti apsorbirana u Design Lions i Innovation Lions kategorije

This article is also available in: English

Izvor: WARC

Međunarodni festival kreativnosti Cannes Lions službeno je lansirao pripreme za festival 2019. godine, objavljujući neke detalje o narednom izdanju festivala među kojima je i dodavanje dvije nove Lions nagrade.

Creative Strategy Lion i Entertainment Lion for Sport bit će dodane u ukupno 27 Lions kategorija koje će biti dodijeljene na petodnevnom događaju koji će se održati od 17. do 21. juna/lipnja 2019.

Novi Creative Strategy Lion proslavljat će “ideju iza ideje”, tj. osmišljen je kako bi pokazao kako strateško planiranje može redefinirati brend, reinventirati njegovo poslovanje i utjecati na potrošače ili širu kulturu.

Novi Entertainment Lion for Sport će biti dodan u Entertainment sekciju, i slavit će kreativnost koja iskorištava moć sporta i eSportsa za uspjeh brendova, a žiri će nagraditi izvrsnost u kreativnosti u sportskom marketingu.

„Oba ova Lava odražavaju promjene u krajoliku industrije, jer smatramo da je pravo vrijeme da prepoznamo ove discipline kroz naše nagrade“, rekao je Simon Cook, potpredsjednik za kreativnu izvrsnost, Cannes Lions.

„Uz sve širi ekosistem kreativnih komunikacija, Creative Strategy Lion će baciti fokus i definirati važnost strategije u kreativnoj viziji, dok će Entertainment Lion for Sport odati počast širokom spektru sadržaja i komunikacije povezanih sa ovim jedinstvenim globalnim tržištem“, dodao je Cook.

Cannes Lions također je najavio da zatvaraju svoju kategoriju Product Design Lions, koja će biti apsorbirana u Design Lions i Innovation Lions kategorije.

Detaljnije informacije o narednom festivalu možete pronaći na www.canneslions.com.