Agencije koje su dio I&F Grupe snažno su doprinjele ovom priznanju relevantnim advertajzing nagradama i priznanjima

This article is also available in: English

McCann Worldgroup Europe proglašen je EMEA (Evropa, Srednji Istok i Afrika) reklamnom agencijskom mrežom godine od strane renomiranog advertajzing magazina Campaign. Ovo je prva godina u kojoj je magazin uspostavio EMEA kategoriju, a McCann je pokazao snažan regionalni rast, stekao niz novih poslovnih partnera u regionu, ali razvio i istraživanja o ponašanju potrošača i osvojio brojne nagrade. Agencije u okviru I&F Grupe doprinjele su uspjehom na festivalima Effie, Eurobest i Golden Drum. Žiri su činili brojni marketinški stručnjaci iz vodećih svjetskih brendova i urednički tim magazina Campaign.

“Želim da se zahvalim našim klijentima širom EMEA na njihovoj spremnosti da pomjeraju granice marketinga kako bi unaprijedili svoje poslovanje, kao i da čestitam našim strateškim i kreativnim liderima na pronalaženju efikasnih kreativnih rješenja koja unapređuju reputaciju i prodaju naših klijenata, kao i našim poslovnim liderima na njihovom kontinuiranom fokusu i nagonu“, rekao je Harris Diamond, predsjednik i izvršni direktor McCann Worldgroup.

Srđan Šaper, osnivač I&F Grupe, dodaje: “Ovo je veliko priznanje za sve koji svakodnevno stvaraju u McCann agencijama širom EMEA regiona. Snaga ljudi udružena sa kreativnošću, znanjem i strašću je ono što stvara nezaboravne i efektivne kampanje.”

“Ključ našeg uspjeha su naši ljudi. Imamo fantastičnu mješavinu talenata koji obezbjeđuju nenadmašivo liderstvo i priznanja i za našu agenciju i za naše klijente u oblasti kreativnosti i efikasnosti – ključnim faktorima koji doprinose ovom rangiranju. Posebno sam ponosan na fokus, raznovrsnost i dosljednost – rezultate velikog i stalnog napora u našem timu koji broji 3000 ljudi,” rekao je Pablo Walker, predsjednik McCann Worldgroup Europe.

“Ovo je veliki uspeh i za naše agencije koje su doprinele priznanju osvojenim nagradama na festivalima Effie, Eurobest i Golden Drum. To je još jedan pokazatelj zajedništva mreže agencija i strast timova da rade sa klijentima u kreiranju komunikacije koja je i kreativna i efektivna,” rekao je Vladimir Dimovski direktor McCann Adriatic.

U svom prvom rangiranju agencija u ovom regionu, žiri je smatrao da je McCann Worldgroup Europe doživio svoju najuspješniju godinu. Agencije koje su dio I&F Grupe snažno su doprinjele ovom priznanju relevantnim advertajzing nagradama i priznanjima, posebno jer upravo te agencije čine četvrtinu ukupnog broja McCann agencija koje su ovim putem rangirane.