McCann Oslo, dio I&F McCann Grupe, ima novog direktora

This article is also available in: English

Calle Hägg imenovan je za novog direktora agencije McCann Oslo. Calle je zaslužno odabran za ovu poziciju iz okrilja agencije jer se pokazao kao neustrašivi timski igrač i dobar motivator i lider, i što je najvažnije, stručnjak u kreativnim i strateškim segmentima advertajzinga, pojašnjavaju iz agencije.

Tokom svoje profesionalne karijere od 18 godina u različitim kompanijama i organizacijama, on je bio odgovoran za razvoj poslovanja klijenata, pronalaženje najboljih rešenja za izazove, otkrivanje jakih uvida i strategija, kao i osmišljavanje angažovanih ideja i aktivacija.

“Calle lako pokreće entuzijazam i posvećenost među svim članovima tima, čineći da se svi kreću u istom pravcu. Svojim razumijevanjem poslovnog okruženja i potreba tržišta, on će u velikoj mjeri doprinijeti daljem razvoju našeg kreativnog proizvoda, čime će pomoći našim klijentima da ostvare svoje poslovne rezultate,” navodi se u pojašnjenju ove odluke.

“Zahvalan sam i ponosan što ću voditi napredni McCann Oslo tim i biti dio dinamičnog centra za komunikacije, zajedno sa agencijama Scandinavian Design Group i Drive Oslo, koji sada već broji preko 100 ljudi. Snaga naših ljudi je ogromna i radimo besprijekorno da bismo pružili klijentima sveobuhvatna rješenja od brend strategije do razvijanja efikasne komunikacije na svim kanalima”, dodao je Hägg.