A1 kao vodič kroz nove oblike života

This article is also available in: English

Rebrending drugog najvećeg hrvatskog telekoma iz Vipa u A1 bila je odlična prilika da preuzme novu ulogu na tržištu. Svi znamo da su uspješniji oni brendovi koji stoje iza određenih vrijednosti i čija je društvena uloga jasno definirana.

Propitujući što je to za što se zauzima A1, napravljeno je istraživanje čiji su rezultati ukazivali na činjenicu da samo mali broj građana u Hrvatskoj koristi sve dostupne im digitalne alate koji im mogu olakšati život i pomoći im u realizaciji privatnih i poslovnih nastojanja.

Razlog je što većina njih ne zna kako, i u šumi informacija sve ih to zbunjuje i zastrašuje. Zato je A1 odlučio postati vodič kroz dostupnu suvremenu tehnologiju. To je netko tko ljudima pomaže maksimalno iskoristiti sve danas dostupne mogućnosti hardverskih i softverskih rješenja, a ne netko tko samo prodaje pametne telefone ili gigabajte.

Rebrending kampanja, napravljena u suradnji s agencijom Bruketa&Žinić&Grey, zato se ponajprije fokusirala na osvještavanje činjenice kako danas već živimo novim oblikom života. Mnogi uopće nisu svjesni da na dohvat ruke, u džepu, imaju pločicu s moćima koje bi prije samo nekoliko desetljeća smatrali znanstvenom fantastikom.

Ključan dio platforme je stranica NoviOblikZivota.com koja je prvi dokaz opipljive uloge A1 kao digitalnog vodiča. To je mjesto koje građanima pomaže u odabiru tehnoloških rješenja za svladavanje svakodnevnih izazova.

Bye-bye telekomi 10

Za svaki problem danas postoji na stotine mogućih rješenja od kojih A1 stručnjaci testiraju i odabiru ona najbolja, stoga ne morate više tražiti sami. Do sada je 110.000 ljudi tamo pronašlo svoje odgovore na pitanja kao što su kako kontrolirati što vam dijete radi na svim svojim ekranima, kako razumjeti sve jezike, koja je video konferencija toliko jednostavna da je može koristiti zaista svatko, kako da ti Internet pronađe posao, ali i mnoga druga.

Video koji sublimira pozicioniranje A1, podsjeća koliki smo put napravili u samo nekoliko desetljeća, koliko je naše društvo različito od društva u kojem su odrastali naši roditelji. Suprotno medijskim narativima, mi smo društvo sposobno za velike iskorake i poboljšanja. Nismo svjesni koliko smo napredovali, u svakom pogledu, čak su se i dječji nestašluci promijenili. Događaji i stavovi koji su danas društveno neprihvatljivi, jučer su bili svakodnevica. Rješenja koja su se jučer činila nemogućima, danas su nam dostupna u džepu. Ovaj je video pohvala tom napretku.

Ovo je samo početak, jer A1 trenutno radi na razvoju novih rješenja koja će olakšati građanima implementaciju korisne i dostupne tehnologije dok već sada u nekim njihovim trgovinama možete susresti digitalne stručnjake koji mogu pomoći oko bilo kojeg problema.

Novi oblik života postao je dio razgovora u medijima, na društvenim mrežama i dio popularne kulture, a koji jačaju svijest da danas postoje bolji, jednostavniji i kvalitetniji načini za rješavanje životnih izazova. Bez obzira na predznak komentara, a zaista ih ima u svakom mogućem kontekstu, korisno je kada društvo razgovara o novim oblicima života.