Jedina Hrvatska agencija u finalu ovogodišnjeg takmičenja je Imago Ogilvy, dok će Srbija imati dvije predstavnice, McCann Beograd i New Moment New Ideas Company

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

Festival evropske kreativnosti eurobest proglasit će najbolje projekte godine za nekih desetak dana, a i mi ćemo s nestrpljenjem čekati 13. decembar/prosinac jer našu regiju među finalistima predstavljaju tri projekta iz regije.

Prvi od njih je projekat Boranka (Paint it Back), zagrebačke agencije Imago Ogilvy za Savez izviđača Hrvatske. Ova hvale vrijedna kampanja, koja je rezultirala najvećom akcijom pošumljavanja u regiji u posljednjih nekoliko decenija, uvrštena je u finaliste eurobesta u dvije kategorije: Design i PR.

U finalu je i projekat #Neželjena, agencija McCann Beograd, McCann Podgorica i UM Podgorica za Centar za ženska prava iz Podgorice. Ovaj projekat se naime na listi finalista pojavljuje čak tri puta, i to u kategorijama Brand Experience & Activation, Entertainment, i posebnoj Glass kategoriji koja nagrađuje radove sa višom svrhom, jer u pitanju je zaista dirljiv projekat koji je na inovativan način podigao svijest o pravima žena i selektivnim prekidima trudnoće u Crnoj Gori.

Treći finalist iz regije je projekat Jedan poster za mir, agencije New Moment New Ideas Company Beograd za Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovine, koji se našao na listi kategorije Print&Outdoor. I u ovom slučaju u pitanju je projekat sa snažnim duhom društvene odgovornosti, jer poziva na otvoren dijalog i razumijevanje među religijama.

Listu svih finalista Eurobest nagrada 2018. možete pogledati ovdje.