Kada BMW reciklira onda recikliraju sve, a rezultat je prilično zabavan

This article is also available in: English

Ponovna upotrrba i recikliranje su globalni trend, a auto kompanija BMW se pridružila hype-u sa interesantnom kampanjom i konceptom, u kojem promoviraju polovne automobile upravo onim oglasima koji su ih promovirali kada su bili potpuno novi, uz tek male, šarmantne izmjene.

BMW je za potrebe ove kampanje iskopao stare oglase kako bi pokazao da certificirana polovna BMW vozila “idu kao nova”, a to su postigli sa novom naracijom u starim oglasima koji su tako dobili potpuno novu dimenziju.

Reciklirana kreativa, TV spotovi, radijski oglasi, bilbordi i digitalni baneri koji su izvorno korišteni za oglašavanje modela kada su bili novi tako sada prodaju ista ta vozila kada su polovna, i zahvaljujući toj raznovrsnosti ova kampanja izgleda kao da je u nju uloženo mnogo više truda i kreativnosti nego što zaista jeste.

Ideju je osmislila BMW-ova kreativna agencija GS&P. Kako bi kreirali ovu kampanju, kreativni tim je prošao kroz niz BMW oglasa drugih agencija ne samo u SAD-u nego i globalno, unazad do 2013 godine jer je pet godina zapravo granica za BMW Certified vozila koja su dostupna.

Pogledajte sve spotove u nastavku.