Program 21. simpozija BledCom, pod naslovom »Digitalne javnosti: nova generacija, novi mediji, nova pravila« (»Digital Publics: New Generation, New Media, New Rules«), svojim će učesnicima u dva dana, između ostalog, ponuditi i četiri panela.

U prvoj diskusiji pod naslovom „Upravljanje odnosima s učesnicima je efikasnije kada organizacije osluhnu svoje javnosti prije nego što donesu odluku“, učestvovat će João Duarte, Enel Group, Toni Muzi Falconi, NYU i LUMSA University te Emilio Galli Zugaro, Allianz Group.

»Društvene mreže kao društveni kapital: poslovni vidik“ je naslov drugoga panela u kojem će svoje mišljenje s učesnicima podijeliti Toni Gril, Aragon, Ana Plut i David Rozman, Si.mobil.

Dr. Don W. Stacks, University of Miami School of Communication i Dr. Shannon A. Bowen će raspravljati o ulozi etike u istraživanjima na društvenim mrežama. Dr. Marcus Messner i Dr. Flora Hung-Baesecke će se, između ostalog, posvetiti etičnosti strategija neproftinih organizacija na društvenim mrežama. 

Četvrta diskusija pod naslovom »Početak kraja ili kraj početka za digitalne odnose s javnostima«, odvijat će se pod okriljem inovativne istraživačke skupine NEMO. Razgovarat će se o iskustvima pojedinaca koji efikasno rade kako na nivou kulturnih normi tako i u svijetu digitalizacije.