Kompanija Celebrity Intelligence je istražila 60,000 društvenih profila slavnih osoba, i sastavila top 20 listu na osnovu vrijednosti ugovora za promoviranje koje su ovi influenceri potpisali prošle godine

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

Modeli Bella Hadid, Kendall Jenner i Gigi Hadid imenovani su kao najuspješnije slavne ambasadore brendova u 2017. godini, prema novim istraživanjima kompanije Celebrity Intelligence.

Ova kompanija je istražila 60,000 društvenih profila slavnih osoba, i sastavila top 20 listu na osnovu vrijednosti ugovora za promoviranje koje su ovi influenceri potpisali prošle godine. Bella Hadid skočila je šest mjesta na listi i zauzela prvu poziciju, i to nakon što je u prošloj godini potpisala 14 ugovora za promoviranje sa dizajnerskim brendovima kao što su Versace, Bulgari, Fendi i Alexander Wang.

Izvještaj je napomenuo da njena publika na društvenim mrežama (preko 960.000 obožavatelja na Twitteru i 16.4 miliona na Instagramu) snažno favorizira brendove kao što su Chanel i Christian Dior, što Hadid čini top izborom za luksuzne marke.

Njezina starija sestra Gigi našla se na trećem mjestu, i to nakon što je radila s brendovima kao što su Vogue Eyewear i Moschino, te nakon što je lansirala vlastitu liniju s Maybelline New York. Kardašijanka Kendal Jenner našla se na drugom mjestu, nakon što je prebrodila kontroverze oko Pepsi oglasa, i potpisala ugovore s Adidasom, Alexander Wangom, Daniel Wellingtonom i Topshopom.

1. Bella Hadid

A post shared by ???? (@bellahadid) on

2. Kendall Jenner

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

3. Gigi Hadid

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

4. Tom Daley

A post shared by Tom Daley (@tomdaley) on

5. Kim Kardashian West

6. Jasmine Sanders

7. Taylor Hill

A post shared by Taylor Hill (@taylor_hill) on

8. Karlie Kloss

A post shared by Karlie Kloss (@karliekloss) on

9. Sofia Richie

A post shared by Sofia Richie (@sofiarichie) on

10 Demi Rose Mawby

A post shared by Demi Rose (@demirosemawby) on

11. Snoop Dogg

12. Charlee Fraser

13. A$AP Rocky

14. Sam Quek

15. Chris Hughes

16. Adwoa Aboah

17. Steve Aoki

18. Joan Smalls

19. Yara Shahidi​

20. Slick Woods