Više od 1500 trkača okupit će se na najvećem sportsko-poslovnom događaju u Srbiji

This article is also available in: English

Najveći tim bilding i sportski poslovni događaj u Srbiji, Belgrade Business Run, okupiće u četvrtak, 14. juna 2018. godine brojne ljubitelje trčanja na Sava Promenadi u okviru Belgrade Waterfront-a. Početak programa i otvaranje mini sajma trkačke opreme planiran je za 17:00 sati, a trka će započeti u 20:00 sati.

Na manifestaciji će učestvovati više od 1500 trkača i trkačica iz 200 kompanija, koji će na stazi dugačkoj pet kilometara moći da se takmiče u muškim, ženskim i mješovitim timovima.

Cilj ove specifične, i među kompanijama svake godine željno očekivane trke, nikada nije pobjeda, već učestvovanje, druženje, opuštanje i dobro raspoloženje, kao i promocija značaja fizičke aktivnosti. U skladu sa tim, staza će biti prilagođena svim takmičarima, te podijeljena u tri zone.

Prva zona biće namjenjena brzim trkačima, koji trče pet kilometara za manje od 30 minuta. Druga zona je zona za „sporije od 30 minuta”, a treća zona je namjenjena svima koji bi da kombinuju trčanje i hodanje ili žele samo da prošetaju stazom. Trkači mogu da biraju zonu prema svojim pretpostavljenim vremenima završetka trke.

U okviru Belgrade Business Run-a, biće dodijeljene nagrade u kategorijama najbrži muški, ženski ili mješoviti tim. Nagradama tu nije kraj – priznanja će dobiti i najmasovniji tim, ali i onaj koji bude imao „najluđu“ fotografiju ili najbolje navijače.

Nakon trke, biće organizovan i koncert benda Makao, sa početkom u 20:30 sati.