Damian Damjanovski, jedan od kreativaca iza “Podijeli Coca-Colu” kampanje boravi u Srbiji ovog mjeseca

This article is also available in: English

Švajcarski Preduzetnički Program će u periodu od 6. do 29. septembra ugostiti renomiranog australijskog marketing stručnjaka Damiana Damjanovskog, koji će tokom svoje posjete raditi sa organizacijama i kompanijama u Srbiji kroz niz mentorskih sesija i događaja otvorenog tipa.

On će tokom svog boravka u Beogradu raditi sa srpskim startupima i organizacijama koje ih podržavaju kao sto su Impact Hub i ICT Hub. Pored toga oprobaće se u ulozi mentora kompanija u trci za nagradu Social Impact Award, koje će savjetovati kako da unaprijede svoje poslovanje i bolje razumiju tržište.

Damian je prije više od decenije svoj poziv našao u oblasti advertisinga, radeći kao digitalni strateg za najveće marketinške agencije u Australiji, medju kojima su BMF Advertising i Ogilvy and Mather. U svom bogatom portfoliju ima veliki broj poznatih kompanija kao što su Samsung, Coca-Cola, QANTAS, American Express, Fujifilm, KFC. Kreator je mnogobrojnih kampanja svjetskih brendova, medju kojima je i „Podijeli Coca Colu“,  jedna od globalno najuspješnijih kampanja ikada.

Australijski marketing guru savjetuje srpske startupe 1

Zainteresovani su već imali prilike da slušaju njegovo predavanje u Impact Hub-u gdje je sa publikom podijelio Growth Hacking tehnike I metrike relevante za rast startupa. Startup Growth Meetup namijenjen je preduzetnicima, osnivačima kompanija, direktorima, biznis developerima i ostalim stručnjacima koji planiraju ili su već pokrenuli svoju kompaniju. Preko 30 učesnika okupilo se na dvosatnom događaju, gdje su imali prilike da čuju savjete i dobiju odgovore na pitanja iz oblasti advertajzinga I marketinga za startape.

Damjanovski u Srbiju dolazi u okviru Švajcarskog Preduzetničkog Programa podržanog od strane Švajcarske vlade, čiji je jedan od ciljeva razvoj preduzetništva kroz interakciju sa stručnjacima iz celog sveta.