BETC Paris pomaže francuskom Canal+ da zabavi djecu dok odrasli gledaju „bezobraznu“ seriju

This article is also available in: English

VERSAILLES, TV serija (u produkciji francuskog Canal +, u kojoj glumi George Blagden i snimana na engleskom jeziku) fokusirana je na život francuskog kralja Luja XIV, i prošle godine je punila naslovnice kada je premijerno prikazana širom svijeta (BBC 2, Ovation …) .

U jednom članku za The Guardian, Antonia Fraser opisala je VERSAILLES: „počinje sa seksom, završava sa seksom, a između imate plemiće, ljubavnice, intrige, vanbračnu djecu, gay seks, sretne državničke brakove i nesretne državničke brakove, i sve se vrti oko jednog nesvakidašnjeg čovjeka, Luja XIV, Kralja Sunce, koji je sjeo na tron kada je imao tek četiri godine 1643. a vladao je narednih 72, sve do svoje smrti 1715.“

Za lansiranje druge sezone, Canal + i njihova oglašivačka agencija, BETC Pariz, stvorili su „Versailles za djecu“, zbirku igračaka i mobilnih aplikacija koje trebaju djecu držati podalje od gledanja eksplicitnog sadržaja. Svaka igra je zamišljena da se igra 52 minuta, što je tačno vrijeme trajanja jedne epizode VERSAILLES-a.

CREDITS
Klijent: Canal+
Agencija: BETC Paris
Izvršni kreativni direktor: Stephane Xiberras
Kreativni direktori: Benjamin Le Breton, Arnaud Assouline
Kreativci: Rayhaan Khodabux, Remi Campet