Iz koncerna objavili kako će se ubuduće zvati Konzum, Jamnica, Zvijezda, Ledo...

This article is also available in: English

Izvor: Jutarnji list

Sa zadnjim danom prošle godine sva buduća društva Grupe Agrokor, osim Agrokora d.d., službeno su dobila nova imena, tako što je ‘starom’ imenu dodano ‘plus’.

Tako će, primjerice, Konzum po završetku implementacije poslovati pod imenom Konzum plus, Jamnica pod imenom Jamnica plus, Zvijezda kao Zvijezda plus, Ledo pod imenom Ledo plus itd. Za razliku od njih, krovna kompanija Agrokor d.d. će do kraja siječnja dobiti potpuno novo ime te više neće koristiti naziv Agrokor.

U priopćenju se pojašnjava kako će nova imena društava početi s operativnim poslovanjem po završetku implementacije nagodbe vjerovnika Agrokora.

U prijelaznoj fazi sjedišta svih kompanija bit će u Zagrebu, a po implementaciji nagodbe bit će vraćena u gradove u Hrvatskoj u kojima su sada. Staro ime zadržano je u nazivima novih tvrtki radi očuvanja vrijednosti snažnih brendova ovih kompanija, koje će i nakon implementacije nagodbe nastaviti nastupati na tržištu pod sadašnjim brendovima, istaknuli su u Agrokoru.

Sve ove promjene dio su procesa implementacije nagodbe vjerovnika Agrokora, koji bi trebao biti završen do kraja prvog kvartala 2019. godine.