Kampanja An Ignis Adventure proglašena je najboljom u kategoriji Efikasnog korištenja partnerstava i sponzorstva na WARC Media Awards

This article is also available in: English

Kampanja koju je za Suzuki radila nezavisna medijska agencija the7stars iz Velike Britanije osvojila je Grand Prix u kategoriji Efikasnog korištenja partnerstava i sponzorstva, posljednjoj kategoriji u sklopu WARC Media Awards-a 2018.

Suzuki se želio istaknuti i privući žene u dvadesetim godinama koje traže avanturu, nezavisnost i postignuća.

Oslanjajući se na ove vrijednosti za kampanju An Ignis Adventure, Suzuki je u saradnji sa Channel 4 kanalom stvorio TV emisiju koja će uključiti mlade žene i povećati prodaju njihovog Ignis modela u Velikoj Britaniji. Automobil je bio potpuno integriran u TV seriju, koja je pratila slavne osobe koje su učile voziti i koje su predstavljale koliko im je slobode dala vožnja.

Nakon ove kampanje, prodaja modela je premašila cilj za 5%, a taj uspjeh postignut je na tržištu koje je generalno u opadanju. Pored toga, i sam Suzukijev tržišni udio se povećao.

Uz Grand Prix, žiri u ovoj kategoriji kojeg je vodio Jery Daykin, EMEA Media Director, GSK, dodijelio je i tri zlatna, pet srebrenih, i četiri bronzana priznanja, te tri posebne nagrade.

Sve dobitnike nagrada WARC Media Awards možete pogledati ovdje.