Bud Light je oduševio na ovogodišnjoj velikoj tekmi

This article is also available in: English

Izvor: Adweek

Ugledni strukovni časopis Adweek i ove je godine sastavio svoju tradicionalnu listu Top5 oglasa prikazanih na ovogodišnjem Super Bowl-u.

Kako ističe urednik David Griner, Super Bowl LIII bio je „događaj sa malo pogodaka kako na terenu tako i u oglasnim pauzama“, ali ipak je bilo nekih radova koji su se izdvojili od prosjeka.

Najbolji na njihovoj listi je, očekivano, „Joust“ oglas nastao u saradnji Bud Lighta i HBOa, koji je ranije nagrađen sa Grand Clio priznanjem.

 1. Bud Light: “Special Delivery”
  Agencija: Wieden + Kennedy New York

Brend piva je iskoristio svoj najduži Super Bowl oglas čisto da bi malo provocirao svoje konkurente. Vrlo zabavan spot, a opet nije ni blizu njihovog najboljeg na tekmi.

 1. Amazon: “Not Everything Makes the Cut”
  Agencije: Lucky Generals i Amazonov In-House Creative Team

Amazon i londonska agencija Lucky Generals napravili su nastavak svoje “Alexa Loses Her Voice” kampanje iz 2018. U spotu “Not Everything Makes the Cut” Amazon je ‘predstavio’ sve uređaje sa ugrađenom Alexom koji nisu otišli u masovnu proizvodnju.

 1. The Handmaid’s Tale: “Season 3 Teaser”
  Agencija: Wild Card

Ovaj oglas je dao mračan, distopijski osvrt na originalni govor Ronalda Regana povodom njegovog drugog mandata, poznatog kao “Morning in America” ili “Prouder, Stronger, Better”. U vrijeme kada je Donald Trump probudio Reganovu bazu pratioca, ovaj oglas predstavlja smion i pravovremen potez.

 1. Burger King: “#EatLikeAndy”
  Agencija: David Miami

Oglas montiran u potpunosti iz stvarnih snimaka art filma 66 Scenes in America, režisera Jørgena Letha iz 1982. godine, #EatLikeAndy predstavlja hrabar potez Burger Kinga u kojem su predstavili 45 sekundi blago voajerskih snimaka ikone pop arta Andyja Warhola dok jede Whopper burger.

 1. HBO x Bud Light: “Joust”
  Agencije: Droga5 i Wieden + Kennedy New York

Zajednički rad Bud Lighta i HBOa šokirao je obožavatelje i piva, i serije Game of Thrones, što ga čini apsolutnim pobjednikom ovogodišnjeg Super Bowla. Pored toga, treba napomenuti i kako je ovaj oglas napravljen u saradnji između dvije najslavnije (i najkonkurentnije) moderne agencije za oglašavanje: Droga5 i Wieden + Kennedy New York.