Adrian Botan, jedan od najuspješnijih kreativnih direktora u Evropi i potpredsjednik McCann Worldgroup zadužen za kreativni razvoj za centralnu i ističnu Evropu, zajedno sa Nir Refuah, direktorom agencije MRM Worldwide Bukurešt, posjetio je agenciju McCann Beograd gdje je svoja znanja i ideje podijelio sa zaposlenima jedne od vodećih kreativnih agencija u jugoistočnoj Evropi.

Prilikom svoje prve posjete Srbiji, intenzivno razmjenjujući znanja i energiju na dvodnevnim treninzima i predavanjima sa zaposlenima u beogradskoj agenciji, Adrian Botan je istakao da mu je zadatak da pomogne razvoju, povezivanju i stvaranju osjećaja kreativne pripadnosti cijelog regiona, prije svega koristeći nove medije. Kreativna industrija u regionu ima veliki potencijal da postane prepoznata u svijetu i da u budućnosti postane vodeći region, kada je kreativnost u pitanju, kao što je to trenutno slučaj sa Južnom Amerikom. Prema do sada pokazanoj kreativnosti u radu na mnogobrojnim kampanjama za domaće i međunarodne brendove, ali i prema broju osvojenih nagrada, agencija “McCann Beograd” se nalazi u samom vrhu najuspješnijih agencija u centralnoj i istočnoj Evropi, s ciljem da i dalje svojim idejama i dobrim rješenjima podiže nivo kreativnosti ne samo u okviru McCann Worldgroup, sistema u kome posluje, već i za cijeli region jugoistočne Evrope. 

Adrian Botan postavio je Rumuniju na kreativnu mapu svijeta kampanjama za brendove kao što su “Maggi”, “Rom”, “Vodafone”, “Coca-Cola” itd. Jedan od najnagrađivanijih kreativaca na starom kontinentu, među brojnim nagradama koje je dobio na međunarodnim festivalima ima i dvije najprestižnije, a to je Grand Prix sa najznačajnijeg svjetskog advertising festivala Cannes Lions . 

Kampanja Adriana Botana za “Rom” čokoladice, nagrađena na festivalu u Kanu: http://adsoftheworld.com/media/ambient/rom_the_american_takeover