Prema riječima rukovodioca Adidas-a, digitalna komunikacija je ključna za ovaj brend

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

TV oglasi su navodno stvar prošlosti za Adidas, ako je suditi prema izjavama izvršnog direktora kompanije Kaspera Rorsteda. Umjesto njih, brend se želi fokusirati na platforme gdje su veće šanse za prisustvo mlađih potrošača.

U razgovoru za CNBC prošle sedmice, Rorsted je zagovarao mobilne uređaje kao kanal kojim se dopire do prave publike. „Jasno je da mlađi potrošači ulaze u interakciju sa nama uglavnom preko mobilnih uređaja, digitalni angažman je ključna stvar za nas; više ne možete vidjeti TV oglašavanje.“

On je rekao da „sav“ angažman kompanije dolazi putem digitalnih medija i naglasio je važnost eCommerce-a u narednih nekoliko godina.

„Mi vjerujemo da u naredne tri godine možemo podići naše online poslovanje sa oko 1 milijarde eura do 4 milijarde eura kako bi stvorili mnogo direktniji odnos sa potrošačima.“

Prema podacima koji su se pojavili prošlog mjeseca, pokazalo se da su u Velikoj Britaniji online brendovi i dalje najveći ulagači u TV oglašavanje. Naime, prihodi TV oglašavanja su porasli za 0,17% u 2016. godini na 5.28 milijardi funti. Najveća ulaganja su došla iz Amazon-a, vlasnika stranice Comparethemarket.com BGL Grupe sa 38,8 miliona funti, i Moneysupermarket-a.

Kada je u pitanju Adidas-ova strategija do 2020. godine, također se saznalo da kompanija užurbano radi na dovođenju žena influencera, u nastojanjima da osvoji većinski udio na tržištu sportske opreme za žene.