Festival lansira kreativnu poslovnu školu za novu generaciju marketera

This article is also available in: English

ADFEST je najavio pokretanje TMRRW Biz School, kreativne poslovne škole za novu generaciju lidera u svijetu marketinga, koja će trajati od 20. do 23. marta/ožujka, tokom ADFEST-a 2019 u Pattayi, na Tajlandu.

Uvijek sam vjerovao da su dobri klijenti ono što čini izvrsne agencije. TMRRW Biz School ispunjava prazninu na tržištu u kojem nedostaje poslovna škola bazirana na kreativnosti, namijenjena regionalnim CMO-ima i marketinškim liderima. Tokom četiri dana ADFEST-a 2019, oni će naučiti praktične kreativne vještine i taktike koje mogu primijeniti na vlastite brendove i organizacije“, kaže Jimmy Lam, predsjednik ADFEST-a.

Prema nedavnoj anketi 1.500 izvršnih direktora koju je proveo IBM-ov Institut za poslovnu vrijednost, izvršni direktori identificiraju “kreativnost” kao najvažniju kompetenciju uspješnih lidera budućnosti. Mnoge Fortune 500 kompanije također navode kreativnost kao prioritet broj jedan i već koriste kreativnost kao strateški alat za stvaranje konkurentske prednosti.

No, prema Guanu Hin Tayu, osnivaču TGH COLLECTIVE i članu APAC Global Advisory-a, većina poslovnih škola ne uspijeva naučiti marketere kako da primijene bitne alate, tehnike i procese inovacije.

„Mnogi se obrazovni programi fokusiraju isključivo na digitalnu tehnologiju koja koristi podatke. Druge škole bolje podučavaju o brend idejama ili vještinama vođenja. Ali nijedna škola ne objedinjuje sve to,“ kaže Tay, koji će se pridružiti TMRRW Biz School kao njen inauguralni direktor.

„Siguran sam da će marketeri koji upišu ovu školu iz nje izaći sa više inspiracije da naprave ogromne stvari za svoje brendove, razmišljajući strateški i taktički koristeći kreativnost.“

Više o TMRRW Biz School saznajte iz ove brošure.