Stvarni uposlenici ovog brenda vodke skinuli su se do gola kako bi sa agencijom BBH London snimili ovaj duhoviti video. Posebno obratite pažnju na scenu sa prasetom

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

Absolut je objavio spot koji tobože treba predstaviti kompaniju novim uposlenicima. Ono što je interesantno kod ovog spota je to što su njegove zvijezde stvarni uposlenici kompanije, koja je spotom svoj slogan „The Vodka with Nothing to Hide“ željela odvesti do ekstrema.

Video prikazuje jednog uposlenika koji navodno predstavlja kompaniju novim zaposlenicima, naglašavajući vrijednosti i proizvodni proces ove vodke, ali stvari postaju prilično čudne kada izađe iza plasta sijena kao od majke rođen. Oglas je definitivno zabavan zato vam svakako preporučujemo da pogledate, iako nije baš SFW. I da, obratite pažnju na scenu sa prasetom.

U saopštenju povodom ovog videa, Absolut je jasno naglasio da se golotinja u ovom oglasu treba gledati isključivo kao metafora, i da su zaposlenici destilerije u Åhusu obično potpuno obučeni.

Spot je režirao Sam Hibbard a radila ga je agencija BBH London kao dio platforme brenda „Create a Better Tomorrow, Tonight“.