U stručnom žiriju sjedili su najbolji eksperti za marketing i native u svijetu

This article is also available in: English

Foto: Nataša Šuledija i Matej Lončarić

Native Advertising Awards, najveća globalna nagrada za native advertising u organizaciji Native Advertising Institutea, u Berlinu je okrunila najbolje kampanje provedene u zadnjih 12 mjeseci. S berlinske ekspedicije 24sata se vratio kao najnagrađivanija native kuća s čak 11 osvojenih odličja, čime je postala nagrađivanija od velikana poput Bilda, Forbesa, CNN-a i CBS-a. Kruna ovih nagrada upravo je ona za Native studio godine do 20 zaposlenika, u kojem je 24ContentHaus osvojio broncu.

Među nagradama najviše se ističu tri zlata za YouTube seriju Isti san, čiji je pokrovitelj bila Coca-Cola. U deset epizoda glavne uloge imaju JoomBoosovi mladi influenceri, stasali u YouTube Talent showu Videostar. Isti san dobio je zlato za najbolju seriju pod pokroviteljstvom, najbolje korištenje influencera i najbolje korištenje YouTubea. Talent show Videostar dobio je broncu u kategoriji najbolje serije pod pokroviteljstvom.

“Pomeli smo svjetsku i domaću konkurenciju. JoomBoos je najveća YouTube mreža u regiji. Gledanost joj je 40 posto viša od nacionalne televizije”, rekao je voditelj JoomBoosa, Matej Lončarić, koji je s Natašom Šudelijom, voditeljicom native tima 24sata, primio prestižna priznanja u Berlinu. Sva ta priznanja ne bi bila moguće da na projektima nije radio vrhunski native studio, koji je dobio broncu u kategoriji Native studio godine do 20 zaposlenika. Srebrna nagrada dobijena je za kampanju #bezsrama koju je Native studio radio za Plivu. Žiri ju je nagradio kao projekt s najboljom strategijom i kao jednu od najkreativnijih kampanja. Cilj kampanje bio je edukacija žena o kontracepciji i njezinoj važnosti kroz upitnike, članke, interaktivni microsite i društvene mreže. Kampanju je pregledalo više od 300.000 čitatelja. Osim te nagrade, kampanja #bezsrama dobila je i zlato za najbolje korištenje online medija. Druga uspješna native kampanja 24sata, #SkiniSe za melanom, u istoj konkurenciji osvojila je srebro. Kampanja koju je specijalizirani portal Zdrava Krava realizirao za DM upozorila je ljude na važnost samopregleda u sprečavanju raka kože. Kampanju je pregledalo više od 250.000 ljudi koji su mogli naučiti više o svojoj koži, kako se zaštititi od sunca i gdje se pregledati ako sumnjate na rak.

“Biti u konkurenciji s velikanima poput NY Timesa i CBS-a je fantastična stvar. Presretni smo i ponosni, vraćamo se kući s punim rukama nagrada”, rekla je Nataša Šudelija.

U stručnom žiriju sjedili su najbolji eksperti za marketing i native u svijetu. Oduševljeni su studijem 24sata koji je pomeo konkurenciju i najavio nove vrhunske kampanje.

Sve dobitnike Native advertising nagrada možete pogledati na ovome linku.