Slovenska turistička organizacija objavila je konkurs za digitalni medijski zakup, a za promociju Slovenije na internetu namijenit će 1.440.000 eura

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

KONKURS: SLOVENSKA TURISTIČKA ORGANIZACIJA JE ZA DIGITALNI MEDIJSKI ZAKUP NAMIJENILA 1,5 MILION EURA

Slovenska turistička organizacija (STO) objavila je konkurs za digitalni medijski zakup. Za promociju Slovenije na internetu namijenit će 1.440.000 eura, a konkurs je otvoren do 5. januara 2018.

Predmet konkursa je realizacija svih aktivnosti digitalnog medijskog zakupa u 2018. godini za vrijeme trajanja projekta (s kraćim prekidima do 15. novembra 2018.), koji će se odvijati u više oglašivačkih valova podijeljenih u cjeline od po 30 dana.Aktivnosti su predviđene za potencijalne turiste iz Francuske, Velike Britanije, država Beneluksa i nordijskih država te Austrije, Italije, Njemačke, Švicarske, SAD, Kanade, Irske, Poljske i Češke.

Odabrana agencija će, između ostalog, trebati obezbijediti zakup oglasnog prostora i tehničko servisiranje oglasa, dizajn oglasa i sadržaja, prevođenje, uskilađivanje s medijima i optimiziranje oglasa, pripremu i izvedbu media plana po državama, mjerenje efikasnosti i pripremu izvještaja te prilagođavanje i optimizaciju digitalnog medijskog zakupa.

Konkursna dokumentacija se može preuzeti ovdje.

HOWtoWOW RADIONICA SA HARRYEM ROBERTSOM

24 Sata: Slovenska turistička organizacija namijenila €1.5 milion za digitalni zakup; Nova HOWtoWOW radionica; Facebook gasi Audience Insight… 1

Sutra će se u sklopu HOWtoWOW programa u Zagrebu održati radionica naslovljena “Front-end performance: building faster websites” koju će voditi Harry Roberts.

S popisom klijenata koji uključuje tvrtke poput Googlea, UN-a i Unilevera, Harry Roberts nagrađivani je konzultant i front-end arhitekt, dizajner i developer koji tvrtkama i timovima diljem svijeta pomaže planirati, graditi i održavati bolje i kvalitetnije web stranice i korisnička iskustva.

Na ovoj radionici, Harry će podijeliti znanja i alate koji će dramatično utjecati na performanse vaših web stranica. Među ostalim, naučit ćemo kako mreža uistinu funkcionira i kako dizajnirati u skladu s njom te kako ubrzati web stranice a da klijenti pritom ostanu zadovoljni. Saznat ćete i kako optimizirati datoteke za bržu dostavu do krajnjeg korisnika, kako postići da preglednik dostavlja datoteke prema različitim prioritetima te kako mjeriti i profilirati dobar i loš rad stranice.

Vise informacija pronađite na HOWtoWOW.

FACEBOOK GASI SVOJ API NA KOJI SU SE OGLAŠIVAČI OSLANJALI U ISTRAŽIVANJIMA

24 Sata: Slovenska turistička organizacija namijenila €1.5 milion za digitalni zakup; Nova HOWtoWOW radionica; Facebook gasi Audience Insight…

Facebook već duže vrijeme striktno određuje kojim podacima oglašivači mogu i ne mogu pristupiti. Sada kompanija još jednom povlači uzde i oduzima dio slobode oglašivačima na društvenim medijima gaseći svoj API za uvid u publiku.

Prošle sedmice Facebook je tiho ugasio svoj istraživački alat, koji je prodavcima na društvenim medijima omogućavao da grade svoje poslove koristeći obilje podataka ove društvene mreže, i pružajući oglašivačima ogromne količine informacija o korisnicima.

Audience Insights alat je prikupljao demografske podatke, podatke o interesima i načinu života korisnika, uključujući dob, obrazovanje, radna mjesta, hobije, veličinu obitelji, prihode i lokaciju. Važno je napomenuti da Audience Insights nije dio Facebook-ovog znatno većeg Marketing API-ja kojeg stotine kompanija kao što su Adobe, Hootsuite i Integral Ad Science koriste za upravljanje budžetima, stvaranje profila publike i lansiranje kampanja. Sada kada se Audience Insights gasi, njegovi korisnici prelaze na drugu verziju programa Audience Insights, u kojem sam Facebook isporučuje svoje podatke izravno marketerima, isključujući posrednike.

Pročitajte više ovdje.

STVARA SE NOVI DIV U ZDRAVSTVENOJ INDUSTRIJI – CVS KUPUJE AETNa-U ZA $67.5 MILIJARDI

24 Sata: Slovenska turistička organizacija namijenila €1.5 milion za digitalni zakup; Nova HOWtoWOW radionica; Facebook gasi Audience Insight… 4

Kompanija CVS Health će kupiti kompaniju Aetna za oko 67,5 milijardi dolara, tvrde upućeni izvori, čime će se stvoriti novi div u industriji zdravlja i maloprodaje, koji će se baviti svime od osiguranja do apoteka.

CVS će platiti 207 dolara po dionici Aetne, a ukoliko se uzme u obzir i otkup duga Aetne, ovaj „deal“ je težak 78 milijardi dolara.

Ovim potezom se spaja najveći lanac apoteka u SAD-u sa trećom najvećom zdravstvenom osiguravajućom kućom u SAD-u. Poslovi zdravstvenog osiguranja Aetne će tako biti kombinovani sa apotekarskim programima CVS-a i maloprodajnim operacijama. Na taj način, CVS bi u svoje apoteke mogao privući dio od 22 miliona klijenata tvrtke Aetna, kada oni popune recepte putem CVS-ovih planova za lijekove. Ovime i Aetna dobija bolju povezanost sa mjestima na kojima njihovi klijenti dobivaju zdravstvenu skrb.

FACEBOOK OTVARA SJEDIŠTE U LONDONU SA 800 RADNIH MJESTA

24 Sata: Slovenska turistička organizacija namijenila €1.5 milion za digitalni zakup; Nova HOWtoWOW radionica; Facebook gasi Audience Insight… 2

Facebook u Velikoj Britaniji otvara novo sjedište, sa dodatnih 800 radnih mjesta u Londonu.

Polovica Facebookovih zaposlenika u Londonu bit će inženjeri, što znači da će britanski hub kompanije postati najveća inženjerska baza Facebooka izvan SAD-a, a sadržit će i inkubator u kojem će se razvijati nativni digitalni poslovi.

Facebook sada namjerava zaposliti 2300 ljudi do kraja iduće godine u svome londonskom sjedištu koje je dizajnirao Frank Gehry.

BANFF WORLD MEDIA FESTIVAL IMA NOVU IZVRŠNU DIREKTORICU

24 Sata: Slovenska turistička organizacija namijenila €1.5 milion za digitalni zakup; Nova HOWtoWOW radionica; Facebook gasi Audience Insight… 3

Agencija Brunico Communications (Brunico) najavila je imenovanje Jenn Kuzmyk za izvršnu direktoricu Banff World Media Festivala (BANFF). U toj ulozi, ona će biti odgovorna za vođenje svih komercijalnih aktivnosti i partnerstva povezanih s BANFF-om, te će usmjeravati buduće korake festivala kao jednog od vodećih svjetskih događaja posvećenih zabavi. Osim toga, Kuzmyk će upravljati svim prodajnim naporima povezanim s magazinom i događajima Playback.

Jenn Kuzmyk je bila direktorica međunarodne distribucije u Proper Rights kući, gdje je vodila program prodaje u Kanadi i EMEA regiji. Prije toga bila je potpredsjednica razvoja za Cream Productions, gdje je nadgledala kreativu i finansiranje više od 10 serijala, uključujući Emmy nominiranu seriju Wild Things s Dominikom Monaghanom. Kuzmyk je također provela deset godina kao direktorica kanadskog ureda i urednica za C21 Media.