Jubilarni 20. SEMPL najavljuje odličan program i jednaku takvu zabavu

This article is also available in: English

Portoroški Grand Hotel Bernardin će 29. i 30. studenoga ugostiti više od 1.200 stručnjaka iz medijsko-komunikacijske branše koji će dva dana namijeniti spoznavanju globalnih trendova u marketingu, medijima i komunikacijama. Jubilarni 20. SEMPL najavljuje odličan program i jednaku takvu zabavu.

Uvodno predavanje razbit će mitove o »zlobnim« tehnologijama 

20. SEMPL će s predavanjem koje su nazvali „The Majority Report: Prigode za medije u 2030. godini“, otvoriti britansko-američki dvojac iz globalnog savjetničkog poduzeća Kaleidoko. Dean Donaldson i Jonathan Tavss, direktori i suosnivači navedenog poduzeća koje surađuju s brojnim start-upovima i poduzećima s ljestvice „Fortune 100“, najavljuju da se svijet do 2030. godine može nevjerojatno brzo promijeniti. Znanstvena fantastika i filmska industrija u velikoj nam mjeri prikazuju samo mračnu stranu tehnološkog napretka, te će nas zato oni prosvijetliti kakve prigode donosi budućnost i kako se možemo prilagoditi da bismo u svijetu umjetne inteligencije, tehnologije blockhaina podataka i genetike znali iskoristiti ljudski faktor.

Dolazi jedan od najuglednijih analitičara u regiji

Ispreplitanje tehnologije i psihologije u svojoj DNK ima zapisan i jedan od najpoznatijih regionalnih stručnjaka za internetsku analitiku, po obrazovanju inače psiholog, Robert Petković iz zagrebačke agencije Bruketa&Žinić&Grey. Podatcima pripisujemo sve veće značenje, ali ih još uvijek pogrešno koristimo i interpretiramo. Robert će otkriti kada i kako možemo u digitalnom marketingu upotrijebiti određena mjerenja.

20. SEMPL: U naprednom tehnološkom okruženju moramo postati humaniji 2

Znate li zašto je kultura inovacija poduzećima tako teško dohvatljiva?

Naš se mozak može istrenirati da zna kreirati nove ideje. Jednostavnim misaonim igrama asocijacija možemo potaknuti kreativnost i upravo svakog pojedinca u poduzeću naučiti kako razmišljati inovativno. Lona Safka, serijskog inovatora i izumitelja vjerojatno više nije ni potrebno posebno predstavljati. To da je njegove izume „krao“ čak i Apple govori više nego dovoljno o ovome karizmatičnom Amerikancu koji će na svojoj radionici za manje od 50 minuta pokazati glavne faktore koji koče kreativnost vašeg poduzeća te istovremeno sudionicima pružiti alate i znanje za svladavanje ovih prepreka.

Detaljni program 20. SEMPL-a možete pronaći na internetskoj stranici konferencije gdje su podrobnije predstavljeni i svi predavači.