U 2016. očekujemo nastavak pozitivne poslovne klime, a time i opseg posla barem na razini ovogodišnjeg

This article is also available in: English

Razgovarao: Adnan Arnautlija

U rubrici Tema Media Marketinga u 2016. ulazimo sa Lukom Dubokovićem, direktorom agencije BBDO Zagreb. Uspješan direktor, uspješne agencije. To je dobar znak da ćemo i mi biti uspješni u ovoj godini.

MEDIA MARKETING: Kakva je bila 2015. godina za agenciju BBDO?

LUKA DUBOKOVIĆ: Sve u svemu prilično dobra godina za BBDO Zagreb. Zadržali smo i povećali opsege poslovanja sa svim važnijim klijentima, na kreativnom planu smo opet imali niz izuzetnih radova po čemu će nas tržište pamtiti, pogoto tu mislim na radove za Ožujsko pivo.

MEDIA MARKETING: Po čemu ćete je vi pamtiti?

LUKA DUBOKOVIĆ: Čini se da se pojavilo zrnce optimizma na tržištu, kako kod klijenata tako i kod potrošača pa, naravno, tim slijedom i kod nas.

Postoji nekoliko važnih projekata koji su nam obilježili godinu:

  • Dobivanje međunarodnog natječaja za Hrvatsku turističku zajednicu za novo pozicioniranje, kreativnu platformu i novi slogan te egzekucija kampanje prema odabranoj kreativnoj platformi “Full of Life”.
  • Po prvi puta smo napravili iskorak na tržište Srbije i dobili regionalni natječaj za kampanju, za Plazma kekse.
  • Dobivanje natječaja za potpuno novu komunikacijsku platformu za Vegetu te egzekucija kampanje na 12 europskih tržišta.
  • Daljnje produbljivanje globalnog odnosa s Molson-Coors pivarskom grupacijom te egzekucija globalne kampanje za Staropramen.
  • Dobivanje regionalnog natječaja za novu kampanju za Becks.
  • Početak suradnje s HT-om te osmišljavanje nove kreativne platforme za Simpu (Zmajo).

MEDIA MARKETING: Šta očekujete od 2016, kakvi su vam planovi?

LUKA DUBOKOVIĆ: Očekujemo nastavak pozitivne poslovne klime, a time i opseg posla barem na razini ovogodišnjeg. Očekujemo isto tako još veći iskorak poslovanja prema digitalu, pogotovo prema dijelu kreiranja i produciranja kreativnog sadržaja. U tom segmentu planiramo još bolje ekipiranje i integriranje timova (online i offline).

Naravno, očekujemo da kreativni output bude na barem jednakoj kvalitetnoj razini kao 2015.