Zaključite što vas čini sretnima i budite dovoljno samokritični da ne trošite vrijeme, ako za to dobivate pohvale jedino od vlastite majke

Razgovarao: Ekrem Dupanović

Mlada copywritterica Lana Mujičić je prvo profesionalno iskustvo stekla u agenciji Bruketa&Žinić OM, a prije godinu pridružila se Kofein kreativnom timu. Vrlo okretno i brzo obavlja svoje zadatke, odgovorna je, jednostavna u komunikaciji i ugodan suradnik.

Ima odlične i svježe ideje i širok raspon interesa, što se očituje u njenim rješenjima, jer joj ne predstavlja problem niti jedan segment i niti jedna emocija koju treba producirati. Upravo je navršila 30 godina i ima sve karatkeristike vođe.

MEDIA MARKETING: U komunikacijskoj ste industriji zato što volite taj posao ili zato što jednostavno nešto morate raditi?

LANA MUJIČIĆ: Moram, ali i želim i volim raditi. A ovo zanimanje se baš fino isprofiliralo s obzirom na moje afinitete, sposobnosti i znanje. Win-win.

MEDIA MARKETING: Koji su to vaši najizrazitiji afiniteti i sposobnosti?

LANA MUJIČIĆ: Diplomirana sam psihologinja tako da znam ponešto o ljudima 🙂 . Mislim da imam raznolike interese, da za svoje godine imam i podosta iskustva, da imam smisla za estetiku i da uočavam svakakve detalje. Volim osmišljavati koncepte, volim se igrati riječima, volim kada male stvari u životu nekome postanu velike.

MEDIA MARKETING: Šta mladi lideri trebaju naučiti i neizostavno usvojiti od svojih starijih kolega?

LANA MUJIČIĆ: Da ništa (kvalitetno) ne dolazi bez puno rada. Kako na samim zadacima, tako i na sebi.

MEDIA MARKETING: A šta bi obavezno trebali odbaciti iz tog nasljeđa?

LANA MUJIČIĆ: Strah od neuspjeha i promjena te igranje na sigurno.

MEDIA MARKETING: Vaša je, dakle, deviza – ko ne rizikuje, taj ne profitira?

LANA MUJIČIĆ: U teoriji da… ali ako ćemo iskreno, u osobnoj praksi sam nešto manje hrabra. No, ako razmišljaš o tome što sve može poći po zlu, nećeš nikada ni živjeti. Strah je i obrambeni mehanizam i najgori neprijatelj. Tako i na natječaju puno puta ne znaš tko odlučuje o sudbini tvojeg koncepta. Ako ne probaš ubaciti i neku naoko suludu ideju, nećeš ni imati mogućnost iznenaditi se odlukom.

MEDIA MARKETING: Znanje i iskustvo: šta je važnije i kako na najbolji način ispreplesti ta dva neizostavna aspekta rada i kreativnosti?

LANA MUJIČIĆ: Rekla bih da je znanje rezultat iskustva pa iskustvo percipiram kao pojam subordiniran znanju. Džaba ti iskustvo, ako iz njega nisi nešto izvukao. U okvirima marketinške kreative, baš svako iskustvo, odnosno znanje, je dobrodošlo – od farbanja radijatora preko filanja paprika do bubrežnog kamenca. Nikad ne znaš koji brief je iza ugla tako da najbolji rezultati dolaze od pametnih i kreativnih ljudi s raznolikim interesima i iskustvima.

MEDIA MARKETING: Vaš najdraži copy, vaš ili nekog drugog tekstopisca?

LANA MUJIČIĆ: Ma tko to može reći?! 🙂 Ali evo, kada sam prvi put vidjela ovu reklamu, bila sam blown away. Pun intended.

MEDIA MARKETING: Šta savjetujete svojim vršnjacima? Da vam se pridruže u ovoj industriji ili da pokušaju naći bolji posao?

LANA MUJIČIĆ: Zaključite što vas čini sretnima i budite dovoljno samokritični da ne trošite vrijeme, ako za to dobivate pohvale jedino od vlastite majke. I budite supermegaturbo uporni u traženju bilo kojeg posla. U svakom slučaju, izlizano, ali istinito – najbolji posao je onaj kojeg voliš raditi. Ako je to u marketingu, izvrsno. Ako je to sadnja cvijeća u parkovima, jednako izvrsno.

MEDIA MARKETING: Kako vizionirate budućnost komunikacijske industrije?

LANA MUJIČIĆ: Uvijek se čovjek nada boljem. Pa i kad je dobro. Nadam se da ćemo i klijenti i mi postati hrabriji.