Mnogi iz modne industrije već kažu da Olimpijada u Londonu ima najviše stila, a među najlepše obučenim sportistima bili su Italijani, čije su uniforme dizajnirali Armani i Prada.

Stella Mccartney i Adidas kreirali su sportsku odjeću britanskih olimpijaca u tirkiznim i mornaričkim nijansama plave boje, koju gledaoci međutim nisu mogli da vide jer su na ceremoniji otvaranja nosili bijelo-zlatne trenerke.

Američki sportisti bili su u mornaričkim blejzerima, bijelim pantalonama ili suknjama sa beretkama i plavo-crveno-bijelim maramama, koje je kreirao Ralf Lauren.

Uniformu nacionalnih boja za Jamajčane dizajnirala je Sedela Marli, ćerka legendarnog muzičara Boba Marlija. Modna kuća Ermes bila je zadužena za Francuze, a za olimpijski tim San Marina Salvatore Feragamo.

Njemački olimpijci su bili zapaženi po tome što njihove uniforme nisu bile nacionalnih boja nego roze i jarko plave boje, dok su Česi nosili svjetlo plave kišne čizme “velington” i bijele šortseve.

Špancima se nije baš dopala crveno-zlatna uniforma njihovih sportista, koju je dizajnirala ruska kompanija za sportsku odjeću Bosko.

Economy.rs