„Studenac – garancija dobrog gemišta najučinkovitija je marketinška kampanja u protekloj godini u Hrvatskoj. Za prestižno priznanje, točnije osvojen Grand Prix te zlatnu nagradu u kategoriji Pića, na trećoj Effie konferenciji, uz Podravkin tim (Maja Vresk, Dario Zvonar i Emilija Sačer), zaslužne su i agencije Bruketa&ŽinićOM i Unex MPG.

Cilj Effie Awards je prepoznati i nagraditi, educirati i istaknuti važnost učinkovitog marketinškog poslovanja. Nagrada Effie potvrđuje postignuće zadanih ciljeva i rezultata što je, ujedno, glavna zadaća marketinških komunikacija. Valja reći kako je konkurencija bila iznimno jaka jer su bila prijavljena čak 42 rada od strane 30 oglašivača i 34 marketinške agencije, a dodijeljene su 4 zlatne, 5 srebrnih i 3 brončane Effie nagrade.

Tržište mineralnih voda je niz godina u padu, potrebno ga je reaktivirati. Studenac se pokazao kao idealna mineralna voda za gemište. Taj benefit u skladu s navikama odabrane ciljne skupine, koja cijeni opuštajuće neformalne trenutke druženja s bližnjima, bio je idealan odmak od uobičajene komunikacije voda. Uvažavajući lokalnu tradiciju, ljubitelji ovog nezahtjevnog “narodskog” pića kampanjom su postali ambasadori različitih omjera vina i vode, od kojih je svaka kombinacija ispravna. Slogan Studenac – Garancija dobrog gemišta pozicionirao ga je kao mainstream brend, koji je značajno povećao prodaju i digao brand awareness.