Grupacija oglašivača Srbije osnovana je pri Udruženju za kreativnu industriju Privredne komore Srbije. Više od 20 najvećih oglašivača u Srbiji, kao što su Coca-Cola, Banca Intesa, Erste bank, Кraft  Foods, Rauch Serbia, PepsiCo – Marbo Product, Eurobank EFG, Hypo Alpe-Adria-Bank, Тelenor, Foodland, Henkel Srbija, Strauss Adriatic, Nestle Adriatic, McDonalds, Carlsberg Srbija, Danube Foods, Dr. Oetker, Wrigley, Danone Adriatic, Bambi-Banat,  Vip mobile itd. Primjetno je da su članice uglavnom firme koje zastupaju  međunarodne kompanije, što upućuje na mogući zaključak da će, primjereno praksi koja postoji u njihovim matičnim zemljama, agilno raditi na zaštiti svojih interesa. S punom pažnjom pratiće se razvoj njihovih odnosa sa štampanim i elektronskim medijima, način uređenja platforme za poslovanje s marketinškim i istraživačkim agencijama i specijaliziranim poduzećima, kao i sa sajamskim organizatorima i drugim učesnicima na tržištu marketinških usluga u Srbiji.

Za predsjednicu Grupacije izabrana je Milica Stefanović, direktorica korporativnih komunikacija kompanije Coca-Cola za Srbiju i Crnu Goru, a za potpredsednike Maja Kolar, Banca Intesa i Danilo Drobnjak, Pepsico.

Među osnovnim ciljevima jeste zaštita interesa oglašivača, odnosno organizovano nastupanje u procesu izrade nacionalnog Kodeksa u oglašavanju, odnosno Zakona o oglašavanju, kao i pristupanje Međunarodnom udruženju oglašivača (World Federation of Advertisers).