Integracija PR i digitalnih usluga je trend koji vidimo na svim tržištima, a prelijeva se i na proširenje usluga u domeni dizajna, nakladništva, marketinških aktivnosti

Piše: Marina Čulić Fischer, DIALOG komunikacije i PROXIMITY Zagreb

Gdje sam bila?

U Pragu, prijestolnici Češke, jednoj od najvibrantnijih i najljepših europskih metropola.

Što sam tamo radila?

Sudjelovala sam na godišnjem regionalnom sastanku partnera Ketchuma, jedne od najvećih globalnih agencija za odnose s javnošću. DIALOG je dio Ketchum mreže od 2009. godine i ponosni smo na to.

Zašto je to važno?

Regionalni sastanci su važni, jer na njima razmjenjujemo informacije, iskustva i ideje koje se tiču razvoja poslovanja, upravljanja ljudima, rada s klijentima i trendova u struci. Svakoj od agencija pružaju smijernice i alate za razvoj komparativnih prednosti u odnosu na konkurenciju.

O čemu smo razgovarali?

Posebno smo se bavili s nekoliko tema:

  1. Evaluacijom PR aktivnosti u svjetlu nedavno donesenih novih pravila u tom području (Barcelona Principles 2.0).
  2. Integracijom PR i digitalnih usluga, što je trend koji vidimo na svim tržištima, a prelijeva se i na proširenje usluga u domeni dizajna, nakladništva, marketinških aktivnosti.
  3. Pružanjem usluga na strateškom nivou, bilo da se radi o upravljanju promjenama unutar organizacije (tzv. liquid change), pozicioniranju kompanije ili poslovnom savjetovanju.

Što me je posebno oduševilo?

Novi prostor u kojem se sada nalazi naša češka agencija. Radi se, naime, o potpuno preuređenoj zgradi nekadašnje toplane, o eklektičnom spoju starog i novog, stakla, cigle i drva, duha nekih prošlih vremena, minimalizma i modernizma.

Što smo zanimljivog dogovorili?

Slijedeći Ketchumov regionalni sastanak održat će se u Beogradu, gdje će domaćin biti naša agencija u Srbiji, Olaf&McAteer. Već se veselim oktobru 2016.!