Glazbeni događaj godine u Hrvatskoj svakako je koncert što ga je španjolski tenor Placido Domingo, sa svojim gostima, održao u pratnji Zagrebačke filharmonije kojom je ravnao Eugene Kohn, oduševivši publiku u zagrebačkoj areni.

Koncert slavnog pjevača imao je i humanitarni karakter. Kao sponzor koncerta, PLIVA je inicirala akciju “Glasom prema zdravlju”. Dio novca od svake prodane ulaznice organizatori su darovali za humanitarnu akciju “Glasom prema zdravlju”, a PLIVA je, kao partner projekta, taj iznos udvostručila.

Ček na pola milijuna kuna darovan je Centru za fonijatriju Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb (Rebro), za unapređenje znanstvenog i stručnog rada te daljnje usavršavanje dijagnostičkih, terapeutskih i rehabilitacijskih postupaka. Donirajući sredstva, u sklopu humanitarne akcije “Glasom prema zdravlju”, PLIVA je na najljepši mogući način obilježila 90. godišnjicu uspješnog poslovanja i još jednom potvrdila svoju kontinuiranu brigu o zajednici.

Domingo i njegovi gosti, američke sopranistice Angel Blue i Micaela Oeste, te hrvatski pjevač Tony Cetinski, doživjeli su ovacije oduševljene publike izvevši, između ostalih, djela Giuseppea Verdija,Giacoma Puccinija i Franza Lehara. Drugi dio koncerta bio je posvećen popularnoj glazbi pa su tako repertoarom dominirale arije iz mjuzikala i opereta te sarsuele. Vrhunac koncerta ipak je bio bis u kojem su Domingo i njegovi gosti izveli klasike poput “Besame mucho”, “O sole mio” i “Over the Rainbow”. Poželjevši Zagrebačkoj filharmoniji sretnu 140. obljetnicu, Domingo se zahvalio organizatorima i sudionicima koncerta, te oduševljenoj publici poručio: “Nemojte nas zaboraviti”.