Kad sam u kancelariji ili na sastancima sa klijentima, sanjam prostranstva Sibira ili surovu ljepotu Islanda. Kada sam na pecanju u Sibiru i hladno je, pada snijeg, onda sanjam da se domognem moga officea na Manhatnu

This article is also available in: English

Sanjar: Sasha Savic, CEO MediaCom, New York

Najdraži san iz djetinjstva?

Sanjao sam krempite…da jednog dana budem u situaciji da jedem krempite bez prestanka i u neograničenim količinama. U tim godinama nisam imao nikakav strah od visokog holesterola ili povišenog šećera u krvi…može se reći da je to jedan od neostvarenih snova. LOL!

O čemu sam sanjao kada sam ulazio u svijet oglašavanja?

Kad me je moja mama prvi put posjetila u Pragu, gdje sam započeo svoju karijeru u reklamnom businessu, pitala me je isto ovo pitanje. Moj odgovor je bio: Jednog dana ću „živjeti u avionu i putovati po svijetu! Non-stop!“ Taj mi se san (nažalost) ostvario.

O čemu danas sanjam?

Kad sam u kancelariji ili na sastancima sa klijentima, sanjam o prostranstvima Sibira ili surovoj ljepoti Islanda. Kada sam na pecanju u Sibiru i hladno je, pada snijeg, onda sanjam da se domognem moga officea na Manhatnu.

Koji san me je doveo do ovoga gdje sam danas?

Do ovoga me je doveo moj plan, hrabrost i rad, ne san. Nema tu neke skrivene formule. Ispunjavao sam svoja obećanja. Obećanja data sebi i drugima.

Pošto sam pasionirani ribolovac, sanjam li često losose, rijeke, vodu…?

Svaki dan!

Sanjam li više tokom dana, ili tokom noći?

Uglavnom tokom dana. Noću (većinom) spavam.

Postoje li snovi od kojih sam odustao?

Ne…ali siguran sam da postoje snovi kojih još uvijek nisam svjestan. Kad saznam, javit ću!