Razgovarao: Ekrem Dupanović

Nakon nepune tri godine koje je provela na poziciji direktorice marketinga novinske kuće Delo, Ladeja Godina Košir zadnjeg dana ove godine napušta Delo.

Da li su vaši ciljevi, koje ste definirali pri dolasku u Delo, ostvareni?

Prije nešto manje od tri godine sam vas obavijestila da preuzimam funkciju direktorice marketinga novinske kuće Delo. Između ostalog, u toj sam poruci napisala: “Kao nepopravljivi optimista obdarena strašću da povezujem ljude, projekte, područja, znajnja i vještine, vjerujem da ću s ekipom saradnika robnim markama Delo i edicijama, koje spadaju pod okrilje ove izdavačke kuće, uspješno upravljati i razvijati ih usprkos burnim vremenima.” Moja obećanja su se, između ostalog i uz vašu pomoć, saradnju i povjerenje, ostvarila. 

O kojim konkretnim  rezultatima možete govoriti?

Mogu navesti samo nekoliko ključnih činjenica, u procesu preobrazbe, koju smo, kao pokretačka i strukovna ekipa, utemeljili u Delu:

 

redizjan izgleda i sadržaja Dela, Nedela i Slovenskih novic,

pokretanje novog izdanja Nedeljskih Slovenskih novic,

pokretanje četiri nove revije – Ona Plus, Delo i Dom plus, Polet fit, De facto,

urednički projekt Delo 2020, akcija i izbor Ona 365,

nove digitalne platrforme, priprema sistema za zaračunavanje digitalnih sadržaja, uspostavljen je podatkovni CRM sistem za aktivno upravljanje bazom pretplatnika,

cjelovita oglasna rješenja za klijente…

Koliko znamo, neka su priznanja došla i izvan Dela?

Priznanje u obliku Velike nagrade Slovenskog oglašivačkog festivala za Delo, kao najboljoj kampanji 2012 (kreativna agencija Luna TBWA) i nominacija za marketinšku direktoricu u 2012, su dva vanjska priznanja koja, osim očuvanja vodeće pozicije medijske kuće Delo na tržištu, potvrđuju da smo radili dobro, da smo radili kako treba. 

Kakvi su dalji planovi?

Svoj profesionalni put nastavljam kao samostalna savjetnica i predavateljica na području robnih marki i medija. Prije svega u kontekstu izazova današnjeg vremena – kako da medij jača kao robna marka (npr. Monocle, kao uzor) i kako da robna marka živi svoju priču kao medij (poučan primjer je, npr. Red Bull). Ko nije sposoban da se mijenja, ne može preživjeti. Pozivam vas da u promjene zakoračimo zajedno.

Giacomelli Media?

Kolege Jurij Giacomelli, Ana LaRue,  David Rezar i ja u 2013. ulazimo samostalno, istovremeno povezani u okviru krovne kompanije Giacomelli Media.  S partnerima iz regije (od Italije, Austrije, Slovačke, Mađarske pa do bivših jugoslovenskih republika) razvijat ćemo kompetencije i sliediti ideju vodilju: »Intended to organisations at change«. Više o tome na web stranici www.giacomellimedia.com.

Kako vas mogu kontaktirati oni koji bi eventualno  željeli koristiti vaše konsultantske usluge?

Za kontakt se mogu koristiti elektronske adrese ladeja@gmail.com ili ladeja@giacomellimedia.com 

*Chris Barez-Brown: Shine How to Survive and Thrive at Work