New Momentov novi regionalni direktor za Digital o jačanju regionalnog poslovanja agencije kreiranjem Production Huba u Banja Luci

This article is also available in: English

New Moment ovih dana provodi u djelo ideje koje su se rodile za vrijeme njihovog godišnjeg regionalnog New Moment festivala i teambuildinga, a u sklopu tih ideja Goran Rudinac, direktor digitalne agencije u Beogradskom New Momentu, preuzeo je regionalnu poziciju.

U cilju razvoja digitalnih servisa u regionu, jedan od prvih koraka će biti kreiranje Production hub-a u kancelariji u Banja Luci, gdje će se okupiti tim dizajnera i developera koji će se prije svega baviti produkcijom digitalnih elemenata i proizvoda sa ciljem da HUB opslužuje sve NM agencije u regionu.

Kako kažu iz agencije „na Ohrideji se rađaju najbolje ideje, jer energija i ljubav prema poslu dosežu maksimum, tamo se rodila i ideja za projekat koji je nagradjen sa 7 Kanskih lavova, pa verujemo da je i ovo jedna od dobitnih.“

„Mi smo agencija koja ulaže u svoje kadrove, čuva one lojalne i unapeđuje ih isključivo zbog njihovog truda i rada. Jačamo našu New Moment mrežu sa našim ljudima, jer oni najbolje znaju naše postojeće klijente i imaju odličan respect prema novima. Goran je deo naše priče već 10 godina, radi srcem, pokazao je i dokazao više puta da je upravo on odlična osoba za ovu poziciju”, ističu iz agencije.

Kreiranje Production huba za New Moment u startu znači najmanje tri stvari: smanjenje ukupnih troškova kroz smanjenje troškova outsorce usluga u NM zemljama, razmjena know how-a i korištenje rješenja u cijelom regionu, te jačanje pozicije lokalnih New Moment agencija u regionu kroz rast i kontrolu kvaliteta digitalnih proizvoda i usluga.

Akcenat djelovanja najprije će biti na potrebama kancelarija u Srbiji i BIH, a širenjem tima pokrivaće se potrebe za digitalnim proizvodima i ostalih kancelarija (Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Albanija i Kosovo).

A kako će izgledati poslovanje Production huba, i kakvu ulogu će Goran imati u njemu, podijelio je sam Goran u kratkom intervjuu koji možete pročitati ispod.

Koja će konkretno vaša pozicija biti od sada?

Goran Rudinac: Dugo godina radim u Digital sektoru i bavim se Digital marketingom. Vodio sam tim koji je nagrađen za svoj rad više puta. Od danas svoju karijeru nastavljam u istoj agenciji, sa istom energijom i ljubavlju prema poslu koji obavljam, ali na poziciji Regionalnog direktora iz oblasti Digital marketinga. Razvoj digitalnih rešenja i usluga u regionu, edukacija, protok ideja, informacija, ponuda, spremanje velikih pitchev-a, izrada detaljnih strategija i prezentacija istih su samo neke od aktivnosti koje ću da obavljam na novoj poziciji.

Dugo godina ste u agenciji, vjerujem da imate značajne klijente u svojoj reference listi?

Goran Rudinac: Da, preko 10 godina sam deo najlepše ”New Moment priče”. Kada kažem priče, stvarno to mislim. New Moment je meni pružio mnogo, ponosan sam što sam imao priliku da kroz posao upoznam divne ljude, divne klijente i da radim sa velikim svetskim imenima, kao što su: P&G, Nike, Pernod Ricard, Ford, Nokia, Eurobank, Eagle Hills i mnogi drugi.

Vaš posao će od sada biti vezan za uglavnom za dve države, da li vam to predstavlja problem ili izazov?

Goran Rudinac: New Moment diše kao jedno, mi smo navikli da radimo sa kolegama iz svih država. Kada spremamo velike pitchev-e  obavezno se konsultujemo sa kolegama iz drugih kancelarija i država. Banjalučki tim ima posebnu dušu. Tamo radi tim mladih i jako vrednih ljudi koji za svakog klijenata daju svoj maksimum. Vredno rade svoj posao najbolje što znaju. Imaju fantastičan tim, nenormalnu motivaciju i energiju i samim tim kreiranje Production hub-a će pored razvoja samog banjalučkog office-a značiti veliki benefit za lokalne klijente agencije kojih imaju mnogo i rade sa njima godinama. Kvalitet koji pružaju, ideje koje osvajaju, brzina kojom to rade samo su neki benefiti koje oni imaju. Jako se radujem što će moja karijera ići u tom pravcu da budem deo ovog fenomenalnog tima. Ne vidim nikakav potencijalni problem u životu i radu na dve lokacije. Ono što je najvažnije je da ću znanje i praksu iz Srbije, na poslovima sa velikim svetskim brendovima, preneti u Bosnu i Hercegovinu i time ćemo sigurno postati lider iz ove oblasti na ovom tržištu.

Dobrim delom se Sakijeva izreka da su sve ideje odavno osmišljenje i da na scenu stupa pametno kombinovanje postojećih ideja i rešenja, lagano seli i u svet digital-a. Kažemo dobrim delom jer je svet inovacija u digitalnom svetu nezaustavljiv, ali s obzirom na (ne)sofisticiranost naših tržišta mnoga su rešenja predaleko. Mi smo ovim potezom i regionalnim pristupom ovoj „mantri“ dali novu dimenziju. Kombinujemo sve korisnosti koje nam daje snaga regionalne kompanije i stvaramo benefite i na kreativnom polju i finansijski.

Čini mi se da u marketingu vlada pravilo da morate da pratite dešavanja na svim poljima svakodnevno, da li se slažete sa tom konstatacijom?

Goran Rudinac: U našoj industriji važi pravilo koje je neumoljivo, ono ne prašta: „UP OR OUT“. Ako u toku jednog kvartala ili jedne godine osetite da niste napredovali ni u jednom polju vaše struke, ispadate iz igre i niste konkurenti, ni u svom timu u svojoj agenciji niti je agencija za klijente za koje radi. U svakom slučaju je najbitnije da ovoga budete sami svesni. Napravite listu u malom black book-u, evaluirajte vaš rad, budite samokritični. Uvek pričajte sa svojim kolegama, nadređenima, dobronamerno će vam ukazati na stvari na kojima treba da poradite.

I vaša rečenica za kraj ovog intervjua …

Goran Rudinac: Nastavljamo da gledamo u zvezde, sanjamo svoje uspehe i koristimo potencijal New Moment regiona.