Događaji

Dani kreativnosti i inovativnosti u Puli

Dani kreativnosti i inovativnosti u Puli

Mreža za razvoj i kreativnost (MRAK) ove godine organizira šeste po redu Dane kreativnosti i inovativnosti koji će se održati 19. i 20. travnja u Domu hrvatskih branitelja u Puli (Hrvatska)


Glavni je predmet događanja “Inovativna Hrvatska” iza kojega se skrivaju teme posvećene regionalnom razvoju, kreativnosti, inovacijama i istraživanjima kao temelja rasta i konkurentnosti, pametnih i kreativnih gradova, te ženama kao inicijatoricama i nositeljicama socijalnih inovacija. Manifestacija će biti otvorena uvodnim predavanjem na temu “Kreativnost, istraživanje, razvoj i inovacije u fokusu razvojne strategije EU Europa 2020”, odnosno, europske strategije pametnog, održivog i inkluzivnog rasta.

“Dani kreativnosti i inovativnosti” održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića i u suradnji s partnerima Ministarstvom gospodarstva, Ministarstvom poduzetništva i obrta, Hrvatskom gospodarskom komorom, Gradom Pulom i Udrugom za promicanje pozitivnih promjena u društvu.

Udruga MRAK, koja stoji iza cjelokupnog događanja, nastala je s ciljem poticanja ljudi na razvijanje adaptabilnosti prema promjenama, novim oblicima razmišljanja i kreativnosti te kako bi ih potaknula da to sve koriste u svakodnevnim situacijama i time prošire svoje mogućnosti i uspješnost. Osnovana je s ciljem promicanja, razvitka, obilježavanja i afirmiranja kreativne mogućnosti svake osobe, obitelji, edukacijske ustanove, poslovnog okruženja, državne strukture ili pak upravnih odbora tvrtki kako bi definirali nove situacije, generirali nove mogućnosti i potom riješili izazove na potpuno nove načine. Osnovna je misija udruge promicanje kreativnosti i njezine višestruke primjenjivosti kroz promatranje, ocjenjivanje i publiciranje potencijala kreativnosti, promicanje inovacija i dizajna kroz organizaciju izložaba i uređivanja muzejskih prostora te razvijanje programa međunarodne suradnje te uključivanje u rad srodnih udruga, pravnih osoba i institucija. Svoje ciljeve nastoje ostvariti upravo raspisivanjem natječaja u svrhu sudjelovanja na “Danima Kreativnosti i inovativnosti”.

Dvodnevna konferencija će u Pulu dovesti eminentne hrvatske i inozemne stručnjake, predstavnike državnih tijela, civilnog društva, privatnog sektora i gospodarstva, znanstvene i kulturne zajednice te kreativne industrije kako bi zajedničkim snagama pokrenuli drugačije, kreativne obrasce razmišljanja i djelovanja u svakodnevnom javnom i privatnom sektoru. Osim pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, među sudionicima će biti i voditeljica izrade Razvojne strategije Grada Zagreba, Irena Matković, predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva kulture, te Ministarstva gospodarstva, Daniela Angelina Jelinčić - izvršna direktorica Američke gospodarske komore, Denis Ivošević – direktor turističke zajednice Istarske županije, Krešimir Macan – direktor PR agencije Manjgura, i mnogi drugi.

Središnji događaj konferencije bit će svečana dodjela Nagrada za kreativnost i inovativnost. Osim standardnih 9 kategorija u kojima se nagrađuju tvrtke i institucije privatnog i javnog sektora, dodjeljuju se i Nagradu za najkreativca godine, što se uvijek odnosi na grad u kojem se održava Dan kreativnosti, te Nagradu publike, koja se provodi putem Facebooka. Osim toga, ove je godine uvedena i Nagrada/natječaj za najbolji projekt unapređenja Grada Pule. Ovaj natječaj raspisivao bi se i narednih godina. Za natječaj bi grad odvojio određeni budžet kojim želi nagraditi najbolji projekt koji bi se nakon toga i realizirao. Teme ili smjer u kojem bi se razvijale ideje i projekti bi bile definirane u suradnji s gradom s naglaskom na glavnu temu “Dana kreativnosti i inovativnosti”. Ovim natječajem bi svaki grad ostvario dodanu vrijednost, naravno, dodatnu eksponiranost, kvalitetniji odnos s građanima i dobio bi veliki broj vrijednih prijedloga koje bi mogao realizirati kroz razvojne programe gradova.

 

Više iz kategorije Događaji

Poznati beogradski dizajner Slavimir Stojanović na HOWtoWOW akademiji Poznati beogradski dizajner Slavimir Stojanović na HOWtoWOW akademiji 29.10.2014. Radionica o dizajnu vizualnih komunikacija po Slavimirovom principu "Kompliciraj jednostavno" održava se 11. studenog 2014. u Zagrebu...
Četiri ključne teme, kojim će se posvetiti konferencija o medijskim trendovima SEMPL Četiri ključne teme, kojim će se posvetiti konferencija o medijskim trendovima SEMPL 28.10.2014. U središtu konferencije Sempl, koja će 27. i 28. novembra biti održana u Portorožu, su trendovi i budućnost medija i komuniciranja, stvaranje i pripovijedanje priča robnih marki, inovativna marketinška rješenja u digitalnim medijima i razmišljanje oglašivača izvan ustaljenih okvira...
Takmičenje najboljih sportskih sponzorskih projekata u Adriatic regiji Takmičenje najboljih sportskih sponzorskih projekata u Adriatic regiji 28.10.2014. Maja Makovec Brenčič: Sporto nagrada postaje svake godine zahtjevnija i ima sve više odjeka. Zato na ovom mjestu želim podstaknuti prijavitelje da ne oklijevaju, već neka pokažu šta su sve uradili na tom zanimljivom području marketinga...
Konferencija "Medijska mjerenja i istraživanja" - preostalo tridesetak mjesta Konferencija "Medijska mjerenja i istraživanja" - preostalo tridesetak mjesta 27.10.2014. U odnosima medij/agencija/oglašivač danas se sve više teži preciznim mjerenjima, pouzdanijim istraživanjima te vezom između dobivenih podataka i poslovnih odluka, koje se na temelju njih donose. Koliko smo u toku sa najsavremenijim trendovima mjerenja mogućnosti medija?...

Oglašavanje

Newsletter

Oglašavanje

Facebook

Partneri


Povratak na vrh