Dok smo se rastajali ja sam spavao tako da nisam uspio da joj se zahvalim što me je vjerno služila svih ovih 68 godina

This article is also available in: English

Piše: Ekrem Dupanović

Ova je sedmica započela u Sheratonu sastankom sa Aleksandrom Đermanović, direktoricom agencije Mediacor koja iz PR agencije izrasta u full service agenciju. Već smo ostvarili saradnju na projektima Vibera, koji je jedan od njihovih ključnih klijenata. Zanimalo me je kako funkcioniše marketing na Viber platformi. Sve mi je objasnila, a kada smo došli do toga da razgovaramo o budućoj saradnji sa Viberom, Aleksandra je prodložila da osnujemo grupu Media Marketinga na ovoj platformi koja bi okupila ljude iz advertising industrije. Razvijajući tu ideju predložio sam da osnujemo i grupu mladih lidera budućnosti koji bi trebali na sebe preuzeti odgovornost za dalji razvoj industrije. Objasnio sam joj kako to funkcioniše na portalu kroz seriju intervjua The Young Leaders for Tomorrow i ta joj se ideja jako dopala. Obećala je da će mi za dva tjedna poslati prijedloge kako se formiraju grupe i da mi odaberemo opcije koje nam najbolje odgovaraju. Da budem iskren još mi nije potpuno jasno sve kako ćemo to napraviti i kako će to funkcionirati (članovi grupe i oni koji promatraju šta se unutar grupe događa), ali imam osjećaj da smo na pragu da napravimo dobru stvar. Mladi lideri su ti koji koriste sve mreže i platforme i njihovo umrežavanje unutar naše grupe na Viberu bi bilo ono što im treba i što oni žele.

Poslije Aleksandre sam otišao na dogovoreni sastanak sa Danielom Ackermanom u Degordian. Daniela je zanimalo sve o Media Marketingu od nastanka do danas. Onda je iznio svoje mišljenje i neke prijedloge. Daniel potpuno prihvata misiju Media Marketinga i smatra da je to što radimo vrlo korisno za industriju. Poklonio sam mu Kreativni portfolio i predstavio naše planove za razvoj tog projekta. I to prihvata i smatra vrlo važnim za promociju kreativnih postignuća u komunikacijskoj industriji. Razgovarali smo o četiri modaliteta saradnje koji bi bili obostrano korisni. Prva dva se odnose na praćenje aktivnosti Degordiana kroz vijesti i autorske tekstove. Treći model se odnosi na klijente Degordiana i njihovo uključivanje u sadržaj. Za to bi, kaže Danijel, bilo korisno da dođem jedan dan u agenciju i njegovim saradnicima predstavim Media Marketing i mogućnosti saradnje sa klijentima. I četvrti model je naša direktna business to business suradnja kroz koju bi Degordian dao punu podršku razvoju Media Marketinga. Dogovaramo se da početkom avgusta napravimo novi sastanak i preciziramo sve oblike saradnje. Obadvojica smo zadovoljni sastankom koji se trebao dogoditi još i ranije, ali nam se nije sve poklopilo.

Poslije Degordiana slijedi sastanak sa Dunjom Ivanom Ballon, direktoricom HURA-e. Vraćam joj tri knjige Kreativni portfolio koje sam od nje posudio da bismo ih isporučili Real Grupi. Ukratko dogovaramo i plan intervjua sa agencijama koje su prošle godine ušle među 25 najuspješnijih na BalCannesu. Sastanak sa Dunjom je bio vrlo kratak jer sam već žurio da na vrijeme stignem operirati štitnjaču u poliklinici Leptir.

Moju je štitnjaču sustigao umor. Nije bilo druge nego da se rastanem sa njom. Dok smo se rastajali ja sam spavao tako da nisam uspio da joj se zahvalim što me je vjerno služila svih ovih 68 godina.

Zahvaljujem se dr. Škari i cijelom timu poliklinike Leptir. Obavili su dobar posao. Izvinjavam im se što sam uletio u zadnji tren na dogovoreni termin i kazao: „Molim vas počistite ovo što prije, hoću sutra da idem kući.“ Od srca se zahvaljujem i mom prijatelju Kristijanu Gregoriću koji mi je predložio da operaciju uradim na poliklinici Leptir i što mi je ovih dana bio velika podrška. Kristijan, pravi si drug! Nije mnogo ljudi znalo da se spremam za operaciju u Zagrebu. Oni koji su znali poslali su mi sjajne poruke. Hvala Vedrani, supruzi kakve nema, hvala Asji, kćerki kakve nema, hvala Zvezdani Žujo, Mojci Randl i Janji Božič Marolt, drugaricama kakvih nema, hvala Adnanu, saradniku kakvog nema, hvala svima koji su bili samnom. Vraćam vam se nov, bolji nego što sam ikad bio!

Zagreb, 9. juli 2018.