Rok za prijave je ponedjeljak, 23. januar

This article is also available in: English

Izvor: AdAge

Advertising Age trenutno prihvata nominacije za svoje drugo godišnje izdanje Women to Watch Europe programa, koji slavi izvanredne žene u oglašavanju, marketingu i medijima u Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Evropi. Ad Age organizira Women to Watch u SAD-u od 1997. godine, a sada već drugu godinu u partnerstvu sa WACL (Women in Advertising and Communications London) organizira Women to Watch Europe, sa gala ceremonijom u Londonu.

Ad Age će imenovati 20 dobitnica u Velikoj Britaniji i drugim velikim tržištima u zapadnoj Evropi. Obrazac za nominacije za ovu prestižnu čast dostupan je na ovome linku. Krajnji rok za podnošenje nominacija je ponedjeljak, 23. januar. Women to Watch je program koji odaje počast ženama koje mijenjaju industriju sada (tj. ne predstavlja nagradu za životno djelo).

Nominacije su besplatne, a pobjednice će biti objavljene u aprilu. Ove izvrsne žene će biti predstavljene u Ad Age magazinu i na AdAge.com, te će im se odati počast i na gala večeri u Savoy-u početkom juna.

Kompletnu listu izabranica za 2016. godinu možete pogledati ovdje.

Međunarodno širenje Women to Watch programa počelo je s lansiranjem Women to Watch u Kini prije pet godina, nakon čega su uslijedili Turska i Brazil, te Argentina, Kolumbija i Meksiko u 2015. godini. Sada je vrijeme za drugi Women to Watch Europe događaj u Londonu, u partnerstvu sa WACL-om.