Kroz #WomenNotObjects kampanju, Madonna je postala glasnogovornica odgovornog predstavljanja žena u oglašavanju

This article is also available in: English

Cannes Lions je prošle sedmice najavio Madonnu Badger, glavnu kreativnu direktoricu agencije Badger & Winters, kao ambasadoricu njihovog See It Be It programa u 2017. godini.

Pokrenuta 2014. godine, See It Be It inicijativa ima za cilj pružiti jedinstvenu priliku da se ubrza napredovanje u karijeri za žene, i da se promijeni odnos žena lidera u industriji. Svake godine na Cannes Lions festival se poziva međunarodna grupa veoma perspektivnih žena, koje kao gošće festivala imaju priliku da iskuse posebno prilagođen program osmišljen za razvoj, širenje mreže i podizanje profila svih uključenih.

„Sve veći fokus na disparitet između žena i muškaraca u višim kreativnim ulogama širom industrije ukazuje na potrebu za programe poput See It Be It. Sa oduševljenjem dočekujemo Madonnu kao ovogodišnju See It Be It ambasadoricu. Njeni kontinuirani pozivi da industrija promjeni norme objektivizacije žena u oglašavanju i njeno zagovaranje ravnopravnosti čine je fantastičnim uzorom koji se prirodno uklapa u ovaj program,“ rekla je Luiz Benson, izvršna direktorica festivala i lider programa Lions Health, Lions EntertainmenteurobestSee It Be It.

Kroz #WomenNotObjects kampanju, Madonna je postala glasnogovornica odgovornog predstavljanja žena u oglašavanju. U veoma zapaženom govoru na prošlogodišnjem Cannes Lions festivalu istakla je važnost poslovne empatije za ugled brenda i kupovne namjere, te je otkrila štetne utjecaje objektivizacije u oglašavanju.

Madonna će voditi See It Be It učesnice kroz posebno pripremljen program ekskluzivnih događaja, seminara i radionica uz namjenski program mentorstva. Govoreći o ovom imenovanju, Madonna je prokomentarisala: „Tako sam počašćena i uzbuđena što sam proglašena See It Be It ambasadoricom za Cannes Lions 2017. i radujem se upoznavanju sa grupom talentovanih žena za iduću godinu. Program mentorstva je fantastična stvar koja mijenja sve, koja pruža ženama mogućnost da sarađuju, uče jedne od drugih, izgrade povjerenje u svoje sposobnosti i razviju konkretne korake kojima možemo napraviti razliku kada je u pitanju rodna ravnopravnost i raznolikost u našoj industriji.“

See It Be It program je do sada ugostio tri grupe učesnica, od kojih su mnoge zabilježile napredak karijere i čija se mreža uspješnih ženskih uzora i prvaka raznolikosti proširila. U cilju povećanja utjecaja programa, učesnici su ohrabreni da podijele koristi svojih iskustava sa drugima kroz zagovaranje za ravnopravnost spolova.

Period za predaju aplikacija za program otvara se 25. januara 2017. godine, a zatvara se 10. marta 2017. Ostali detalji, uključujući i uslove učešća i prethodne učesnike, mogu se naći na www.canneslions.com/festival/get-involved/see-it-be-it.