Dubravka Jusić bit će odgovorna za tržišno komuniciranje brandova Agrokor Grupe na svim tržištima

This article is also available in: English

Agrokor Grupa je ojačala svoje marketinško poslovanje sa jednim značajnim imenom regionalne marketing scene. Dubravka Jusić, stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom u svijetu korporativnih komunikacija prikupljenim sa nekim od najjačih telekom operatera u ovom dijelu Evrope, pridružila se grupaciji kao nova direktorica marketinških komunikacija Agrokor Koncerna, gdje će biti odgovorna za tržišno komuniciranje brandova Agrokor Grupe na svim tržištima na kojima grupacija posluje.

Dubravka je bila dio užeg tima koji je pokrenuo Vipnet 1998. godine i postavio temelje jedne od najuspješnijih kompanija u Hrvatskoj. Tijekom svoje 17- godišnje karijere bila je Direktorica Korporativnih Komunikacija Vipneta u Hrvatskoj, Direktorica Korporativnih Komunikacija mobilkom austria grupe za vrijeme snažne ekspanzije na druga tržišta u  Evropi, Direktorica Internih Komunikacija A1 telekoma u Austriji i Direktorica Međunarodnih Internih Komunikacija Telekom Austria Grupe za 8 zemalja – Hrvatska, Austrija, Slovenija, Lichtenstein, Srbija, Makedonija, Bugarska i Bjelorusija.

U razdobljima pokretanja start-upova, akvizicija i integracija tvrtki bila je odgovorna za stratešku komunikaciju, odnose s javnošću, razvoj korporativne kulture, pozicioniranje brenda i imidža, društveno odgovorno poslovanje, internu komunikaciju i kriznu komunikaciju.

Diplomirala je General Management na Harvard Business School, International Marketing na INSEAD Business School, Digital Marketing na Columbia Business School, Public Relations na Chartered Institute of Public Relations u Londonu kao i Leadership Akademiju Telekom Austria Group Business School u Beču.

Zajedno sa svojim timovima dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja za strateško komuniciranje, internu komunikaciju i angažiranost zaposlenika, pozicioniranje brenda i društveno odgovorno poslovanje.

Dubravka je u razdoblju 2007–2015. bila Predsjednica Hrvatske Udruge za odnose s javnošću kao i Predsjednica Nadzornog odbora u 2 mandata gdje je uvela procese profesionalizacije, pokrenula stručnu biblioteku na hrvatskom jeziku i uvela godišnju nagradu HUOJ-a za profesionalce u odnosima s javnošću.

Od 2010-2015. bila je regionalni direktor EACD-a (Europeean Association of Communication Directors) za Hrvatsku, sa sjedištem u Bruxellesu.

Dubravka je član Izvršnog odbora IABC-a (International Association Of Business Communicators) u San Franciscu, Kalifornija, kao i savjeta Veleučilišta Vern i Edward Bernays prve Visoke škole za komunikacijski menadžment u Hrvatskoj.