Jeste li spremili svoje radove za IdejuX?

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

BLIŽI SE LAST MINUTE PRIJAVNI ROK ZA NATJECANJE IDEJAX – PRIJAVITE SE DO 10. OŽUJKA

Prijavni period bio je otvoren do 4. ožujka, a projekte je iznimno moguće predati najkasnije do 10. ožujka, što je ujedno posljednji prijavni rok koji se neće više produljivati.

IdejaX Hrvatsko je nacionalno natjecanje u kreativnosti koje već godinama nagrađuje najoriginalnije i jedinstvene ideje koje pomiču granice, neovisno o vrsti medija u kojem su realizirane. Najveće je hrvatsko natjecanje u kreativnoj industriji s dosadašnjih gotovo 1000 natjecateljskih radova.

Dvije skupine IdejeX ocjenjivat će dva različita sastava žirija, a projekt za koji se oba žirija usuglase da je najbolji te ga nagrade Grand Prixom IdejeX 2019 odlazi na natjecanje u Cannes! Više o natjecanju pronađite na www.danikomunikacija.com, a pravilnik natjecanja, u kojemu možete detaljno pročitati kakve projekte možete prijaviti na IdejuX, preuzmite ovdje. Svoj projekt prijavite na poveznici.

OTVORENI POZIV ZA DIZAJNERA VIZUALNOG IDENTITETA HRVATSKOG NASTUPA NA PRAŠKOM KVADRIJENALU 2019

Na Praškom kvadrijenalu 2019., najvećoj svjetskoj manifestaciji posvećenoj scenografiji i scenskom prostoru, Republika Hrvatska predstavit će se izložbenom koncepcijom Klizanje u nepoznato, u organizaciji Ministarstva kulture RH i produkciji Hrvatskog dizajnerskog društva. Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani dizajneri (pojedinci ili timove) na dostavu prijava za dizajn vizualnog identiteta projekta, koji uključuje i ostale vizualne materijale (katalog, vizuali u postavu, vizuali za digitalne medije). Rok za prijavu je do 13. ožujka 2019. godine u 17 h.

Svi zainteresirani prijavitelji mogu postavljati pitanja vezana uz ovaj Poziv na adresu natjecaji@dizajn.hr do 12.3.2019.

NESTLÉ JAČA NAPORE DA POVEĆA BROJ ŽENA NA RUKOVODEĆIM POZICIJAMA DO 2022.

24 sata: Uskoro ističe rok za IdejuX; Traži se dizajner za hrvatski nastup na Praškom kvadrijenalu; Nova platforma za žene advertising industrije; Publicis spaja Spark Foundry i Blue 449

Nestlé je predstavio akcioni plan za povećanje broja žena na rukovodećim pozicijama na globalnom nivou. Ovo naglašava posvećenost Nestléa u pružanju jednakih mogućnosti za sve zaposlenike u kompaniji.

Nestlé je u posljednjih nekoliko godina ostvario napredak u povećanju broja žena na rukovodećim pozicijama. Danas, na 43% tih pozicija su žene. S planom za ubrzavanje rodne ravnopravosti, Nestlé će sada staviti poseban naglasak na povećanje udjela žena na 200 najviših rukovodećih pozicija i to s oko 20% na 30% do 2022. godine.

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, rekao je: ”To je jednostavno ispravna odluka. Vjerujemo da će raznovrsnija radna snaga s većim brojem žena na čelu, ojačati našu inkluzivnu kulturu i učiniti Nestlé još boljom kompanijom. Postavljamo mjerljive ciljeve kako bismo bili odgovorni u njihovom ispunjenju”.

Lokalno, Nestlé u Adriatic regiji danas zapošljava 717 ljudi, odnosno 57% žena i 43% muškaraca. Što se tiče menadžerskih pozicija, 62% žena su linijski menadžeri, a 38% muškarci.

ŽENE KREATIVCI ŽELE DODATI VIŠE ŽENA U INDUSTRIJU KROZ AD-WOMEN INICIJATIVU

24 sata: Uskoro ističe rok za IdejuX; Traži se dizajner za hrvatski nastup na Praškom kvadrijenalu; Nova platforma za žene advertising industrije; Publicis spaja Spark Foundry i Blue 449 1

Lansiran je Ad-women.com, globalni registar ženskih talenata vezanih za oglašivačku industriju.

U pitanju je inicijativa iza koje stoje dvije kreativke, Lina Franzon i Johanna Johansson, s krajnjim ciljem stvaranja ravnopravnije industrije oglašavanja.

Inicijativa je pokrenuta u jesen 2016. godine, kada su dvije prijateljice i bivše kolegice pokrenule švedskog prethodnika ovog projekta, “Kreatörskvinnor”. Dobile su vrlo pozitivne reakcije i zahtjeve za proširenje projekta na globalnoj razini, te uključivanje više profesija.

Uz pomoć Kickstarter kampanje, potpore dvadeset agencija i 145 pojedinaca, ad-women.com je danas spreman pružiti industriji kandidatkinje za bilo koju poziciju – a ženama uzore koji dokazuju da je sve moguće.

Do danas, registar sadrži tri stotine žena širom svijeta, ali kako je tek od danas projekat u punom jeku, dvojac se nada da će ova brojka eksplodirati. Ovdje možete provjeriti inicijativu, registrirati se i potražiti ženske talente.

PUBLICIS ĆE SPOJITI SPARK FOUNDRY I BLUE 449 POD JEDAN KROV

24 sata: Uskoro ističe rok za IdejuX; Traži se dizajner za hrvatski nastup na Praškom kvadrijenalu; Nova platforma za žene advertising industrije; Publicis spaja Spark Foundry i Blue 449 2

Medijska divizija Publicis Groupe objavila je spajanje dviju svojih agencijskih mreža, Blue 449 i Spark Foundry, kako bi stvorili jedinstvenu cjelinu koja će opsluživati ​​klijente širom svijeta.

Ovo je posljednji u nizu poteza restrukturiranja i konsolidacije u ovoj holding kompaniji, koja je nedavno umirovila i svoj 28-godišnji brand Razorfish, kako bi stvorili Publicis Sapient.

U ovom slučaju, međutim, niti jedna od kompanija neće potpuno nestati, jer Blue 449 zadržava svoje ime na tri ključna tržišta: SAD, Velika Britanija i Francuska. Izvršni direktori David Elhers, Simon Davis i Pascal Crifo nastavit će voditi te regije i sarađivati ​​s novom svjetskom organizacijom Spark Foundry.

Ove dvije agencijske mreže trenutno opslužuju velike klijente, kao što su Mondelez, Campbell's, Marriott i Southwest Airlines, pored brojnih drugih.

Kao rezultat ovog spajanja, globalni brend će osnažiti svoju prisutnost na 12 tržišta širom svijeta, uključujući Australiju, Kanadu, Kinu, Njemačku, Indiju, Italiju, MENA, Meksiko, Poljsku, Rusiju, Singapur i Španiju. Spark Foundry sada zapošljava 4.200 uposlenika, što ne uključuje zaposlenike Blue 449 u SAD-u, Velikoj Britaniji i Francuskoj.