Izložba Lane Grahek je dio programske linije HDD galerije U prvom licu te predstavlja svojevrsni presjek profesionalnog djelovanja autorice tijekom posljednjih pet godina

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

DOKTORSKI STUDIJ KOMUNIKOLOGIJE RASPISUJE NATJEČAJ ZA BUDUĆE DOKTORANDE

Doktorska škola Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, raspisuje natječaj za upis pete generacije doktoranada na sveučilišni poslijediplomski interdisciplinarni doktorski studij Komunikologija. Riječ je o jedinom doktorskom studiju komunikologije u Hrvatskoj nakon kojega studenti stječu akademski stupanj doktora znanosti te kompetencije za samostalno istraživačko djelovanje u matičnom znanstvenom području, polju i grani.

Poslijediplomski doktorski studij Komunikologija traje tri godine (šest semestara), a namijenjen je svima koji žele steći najviša teorijska i visokostručna znanja u području javnog komuniciranja, angažiranima u akademskim i javnim institucijama, gospodarstvu, medijima, politici, kulturi i brojnim drugim oblicima društvenog i javnog djelovanja.

Nastava na doktorskom studiju izvodi se u Zagrebu, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu saznati na internetskoj stranici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku http://www.unios.hr/doktorska-skola ili putem e-maila: jmagdika@nios.hr te na telefon: 031/224- 143.

HDD: IZLOŽBA LANE GRAHEK (09.02. – 22.02.2018.)

Večeras, petak 9. veljače 2018. u 20 sati, u HDD galeriji otvara se izložba Lane Grahek, jedne od najproduktivnijih i najzanimljivijih hrvatskih grafičkih dizajnerica mlađe generacije. Izložba je dio programske linije HDD galerije U prvom licu te predstavlja svojevrsni presjek profesionalnog djelovanja autorice, samostalno i u suradnjama, tijekom posljednjih pet godina.

Uz predstavljanje radova brojnih renomiranih autora, istraživanje povijesti dizajna i stimuliranje eksperimentalnih radova, HDD galerija nastoji promovirati i mlade autore, i to upravo one koji u svom mediju realiziraju ne samo izvrsne dizajnerske projekte prema narudžbi, nego i na zanimljive načine promišljaju neke od bitnih tema dizajna danas. Izložba Lane Grahek zamišljena je kao pregled njenih radova nastalih tijekom posljednjih pet godina, uključujući i one realizirane još za vrijeme studiranja na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Glavnina ih je vezana za suradnju s Kulturom promjene Studentskog centra, na programima Teatra &TDMM centra SC-aFrancuskog paviljona te na pojedinačnim projektima KP-a poput Ganz novog festivala i Velesajam kulture.

EVROPSKA KOMISIJA OBJAVILA SMJERNICE O IMPLEMENTACIJI GDPR REGULATIVE

24 Sata: Traže se novi doktorandi komunikologije; Izložba Lane Grahek u HDD-u; Uskoro White Square festival u Minsku; Mercedes se izvinio...

General Data Protection Regulation stupa na snagu 25. maja/svibnja 2018. godine, a donosi stroža pravila o zaštiti osobnih podataka.

Odredbe navedene regulative morat će poštivati svi subjekti koji u sklopu svojih aktivnosti obrađuju osobne podatke fizičkih osoba. Ukoliko želite saznati više informacija o zaštiti osobnih podataka, pozivamo vas da pročitate smjernice koje je pripremila Europska komisija.

Smjernice na temu GDPR regulative i kako je implementirati, tokom iduće sedmice objavit će i Evropsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (EACA).

WHITE SQUARE FESTIVAL ĆE OVOG APRILA U MINSKU OKUPITI EVROPSKE KREATIVCE

24 Sata: Traže se novi doktorandi komunikologije; Izložba Lane Grahek u HDD-u; Uskoro White Square festival u Minsku; Mercedes se izvinio... 4

Jedan od vodećih kreativnih festivala u Istočnoj Evropi, White Square festival koji godišnje prima više od 1000 prijava i 700 delegata iz 30 zemalja svijeta, bit će održan ovog aprila u Minsku, Bjelorusija.

Visoka razina organizacije festivala, žirija, radova i nagrada već su više puta prepoznati od strane vodećih predstavnika profesionalne zajednice, uključujući globalno priznatu rang listu kreativnosti, The Gunn Report. Promocijom kreativnih rješenja iz cijeloga svijeta, White Square je također uključen u novi globalni ranking kreativnosti, AdForum Business Creative Report koji će pomagati igračima na tržištu oglašavanja širom svijeta da prate najbolje agencije i najbolje projekte u sektoru usluga.

Od 19-21. aprila, White Square će u Minsku obilježiti svoju desetu obljetnicu. Poziv za prijave je otvoren na službenoj web stranici festivala adfest.by pod sloganom Cause We Can, pozivajući komunikacijske, marketinške, brending i digitalne agencije iz cijelog svijeta da pokažu razinu svoje kreativnosti.

Prijavljene radove će ocijenjivati pet timova međunarodnog žirija koji se sastoji od lidera evropske komunikacijske industrije.

Early bird registracije sa posebnim popustom dostupne su do 28. februara.

Ukoliko želite saznati više posjetite službenu web stranicu festivala adfest.by

TRIVAGO PREŠAO GRANICU PRIHODA OD MILIJARDU EURA

24 Sata: Traže se novi doktorandi komunikologije; Izložba Lane Grahek u HDD-u; Uskoro White Square festival u Minsku; Mercedes se izvinio... 3

Njemačka platforma za usporedbu hotelskih cijena Trivago ima milijardu razloga za slavlje, nakon što su zabilježili porast prihoda od 37 posto i prešli magičnu cifru od jedne milijarde eura (1,04 milijarde eura prihoda).

Voaj portal za rezervacije smještaja neprekidno je rastao, uglavnom zahvaljujući ulaganjima u tehnologije i oglašavanje.

Trivagoova glad za rastom dovela je kompaniju do toga da preuzme kompaniju za strojno učenje Tripl, ali i da preplave čitav metro u Londonu sa nizom slika „Trivago djevojke“ koja je slijedila putnike, u kampanji koju su ismijali mnogi na društvenim mrežama.

MERCEDES-BENZ SE MORAO IZVINITI ZBOG OGLASA SA CITATOM DALAJ LAME

24 Sata: Traže se novi doktorandi komunikologije; Izložba Lane Grahek u HDD-u; Uskoro White Square festival u Minsku; Mercedes se izvinio... 2

Mercedes-Benz je izdao ispriku Kini nakon žestokih kritika iz ove zemlje jer su u oglasu na Instagramu koristili citat tibetanskog duhovnog vođe u egzilu, Dalaj Lame.

Auto kompanija je objavila motivacijski citat na Instagramu ranije ove sedmice, sa porukom „Pogledajte situaciju sa svih strana, i postat ćete otvoreniji.“

Neki kineski potrošači su zaprijetili da će bojkotirati kompaniju zbog ovog posta koji je dirnuo u politički živac na društvenim medijima. Kina je naime optužila Dalaj Lamu za vođenje separatističkog pokreta, ali on tvrdi da želi autonomiju i da zaštiti Tibetansku prepoznatljivu budističku kulturu.

DDB UNAPRIJEDIO WENDY CLARK NA POZICIJU GLOBALNE CEO

24 Sata: Traže se novi doktorandi komunikologije; Izložba Lane Grahek u HDD-u; Uskoro White Square festival u Minsku; Mercedes se izvinio... 5

Omnicom je unaprijedio Wendy Clark na poziciju globalne predsjednice i izvršnog direktora DDB-a. Clark, koja je ranije radila kao CEO mreže za Sjevernu Ameriku, podnosi izvještaje CEO-u Omnicoma Johnu Wrenu, a na ovoj poziciji naslijeđuje Chucka Brymera, koji će preći na poziciju predsjednika.

„Nakon 12 sjajnih godina na čelu DDB-a, oduševljen sam što ću predati palicu Wendy“, rekao je Brymer u saopštenju. „Ona je strastveno predana našem poslovanju i klijentima i pokazala se inspirativnim liderom za našu tvrtku“.

Clark time postaje prva žena koja će služiti kao globalni CEO u jednoj od Omnicomovih kreativnih mreža.