Konferencija Tech Hosted by LANACO istražit će promjene koje mega trendovi danas donose sa sobom, i kako utječu na tržište BiH i regiona

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

REZULTATI NATJEČAJA ZA OBLIKOVANJE VIZUALNIH STANDARDA IZDAVAČKE DJELATNOSTI AKADEMIJE DRAMSKIH UMJETNOSTI U ZAGREBU

Ocjenjivački sud Natječaja za oblikovanje vizualnih standarda izdavačke djelatnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu u sastavu: Zoran Đukić, Ana Kunej i Goran Trbuljak, nagradu za najbolji natječajni rad dodijelio je timu Oaza, Roberta Bratović, Maša Poljanec, za njihov koncept pod nazivom Prepoznatljivo, jednostavno!.

Na natječaj za oblikovanje vizualnih standarda izdavačke djelatnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu/Identitet biblioteke ADU, koji je raspisala Akademija dramskih umjetnosti, a provodilo Hrvatsko dizajnersko društvo, svoje radove dostavilo je osam autora odnosno timova: 101 Dalmatinka, Dobrila Delonga Momić, Mario Petrak, Jan Pavlović, Lana Grahek, Niko Mihaljević, Maji studio, Luka Predragović, Đ 24, Bojan Krištofić, Sven Sorić, Hrvoje Spudić i Oaza, Roberta Bratović, Maša Poljanec.

TECH HOSTED BY LANACO 2017

Treća konferencija Tech Hosted by LANACO, sa ovogodišnjom temom Mega trendovi u IT-u, okupit će svjetske IT kompanije, najuspješnije kompanije iz Bosne i Hercegovine i regiona, kao i IT eksperte. Na ovoj konferenciji nastojat će se jasnije iscrtati pojedinačni i kumulativni doprinos veličini i brzini promjena koje mega trendovi danas sa sobom donose, kao i procijeniti njihov uticaj na tržište BiH i čitavog regiona.

Konferencija će biti održana od 16.10. do 20.10. u LANACO Tehnološkom centru u Banjoj Luci.

U potpuno autentičnom formatu, koji će biti definisan prisustvom najvećih brendova globalne IT industrije i mješavinom programskih blokova – prezentacija eksperata najvećih IT kompanija, tematskih panela, okruglih stolova i studija slučaja posvećenih usko prepoznatim grupama i najširoj javnosti u BiH i regionu – pokušat će se iskorak u budućnost koja je već počela.

USKORO U ZAGREBU DRUGO IZDANJE DIABLOG-A

DIABLOG, ili dijalog s blogerima, prva je hrvatska konferencija o blogerima i blogerskoj zajednici, čije će se drugo izdanje održati u zagrebačkom hotelu Academia, 14. studenog 2017.

Glavna tema drugog DIABLOGA je mjerenje učinaka blogerskih kampanji za poslovanje brendova, a glavna predavačica je Erin Salisbury, starija savjetnica za istraživanja i analitiku u jednoj od vodećih svjetskih komunikacijskih agencija, američkom Ketchumu. Erin je vodila projekte mjerenja rezultata korporativnih i brend kampanja za neke od vodećih globalnih kompanija kao što su Philips, Discovery, Eurosport, P&G, Booking.com, IBM i Pfizer, a pokrovitelj njenog dolaska u Zagreb je Dukat.

Prva DIABLOG konferencija, održana u studenom 2016., uspješno se etablirala kao ključna platforma za izmjenu razmišljanja i stavova između blogera, influencera, agencija, medija i oglašivača, koji zajedno stvaraju specifičnu tržišnu komunikaciju bez koje je danas nezamislivo kreiranje uspješnih brend kampanja.

Novosti o konferenciji možete pratiti na:

www.diablog.hr
www.instagram.com/diablog.hr
www.facebook.com/DIABLOG.HR

JOŠ OVU SEDMICU SE MOŽETE PRIJAVITI ZA EPICA NAGRADE

U petak, 13. oktobra, ističe rok za prijave na Epica nagrade. Vrijeme vam brzo ističe ukoliko želite iskoristiti šansu i prijaviti svoje radove na natjecanje na kojem će ih ocjenjivati urednici i novinari posvećeni kreativnim komunikacijama širom svijeta.

Prijava ne traje dugo jer je Epica sistem osmišljen tako da omogući laku i brzu registraciju, a tu je i ljubazno internacionalno osoblje uvijek spremno da vam lično pomognu sa vašim prijavama.

Započnite ili dovršite vaše registracije što prije, kako ne bi propustili priliku godine da se prijavite na istinski fer i objektivne nagrade za kreativnost.

Epica nagrade su jedine globalne kreativne nagrade koje dodjeljuju isključivo novinari. Nudi nezavisni žiri i globalnu medijsku pokrivenost za vaše radove. Pokrenute prije 31 godine, danas ove nagrade predstavljaju međunarodnu proslavu kreativnosti i privlače hiljade prijava iz više od 70 zemalja.

Nema politike, nema internih svađa, nema koalicija. Članovi žirija su nezavisni i strastveni za kreativnost. Oni su urednici i vodeći novinari cijenjenih časopisa posvećenih oglašivačkoj industriji iz cijeloga svijeta.

FACEBOOK UVEO ALAT POMOĆU KOJEG MOŽETE SAZNATI ČITATE LI LAŽNE VIJESTI

Nakon pucnjave u Las Vegasu Facebook se opet suočio s poplavom lažnih vijesti, a u borbi da korisnicima prikazuju točne informacije sada su najavili novi alat.

Kako pišu 24 sata, u Facebooku su počeli testirati novu opciju koja će vam dati dodatni kontekst oko članaka koje čitate na svom News Feedu, kako bi bili informiraniji oko onoga što čitamo, dijelimo i čemu vjerujemo.

Oni koje je Facebook odabrao za test, iznad naslova članaka će vidjeti malo slovo i. Klikom na njega dobit ćete puno dodatnih informacija, poput podataka o izdavaču koje povlače s Facebooka i drugih izvora, ali tu će biti i druge priče povezne s istom temom ili podaci o tome kako se članak dijeli na Facebooku.

DOVE PRIZNAO DA SU ‘FULALI’ SA OGLASOM KOJI JE PREPOZNAT KAO RASISTIČKI

Dove se izvinio nakon objavljivanja oglasa na svojoj Facebook stranici u subotu (7. oktobra) u kojem je prikazana crna žena koja postaje bijela nakon korištenja njihovog losiona.

Slika je ubrzo uklonjena, a brend je na Twitter-u ponudio izvinjenje zbog neprimjerenog oglasa.

„Slika koju smo nedavno objavili na Facebooku predstavlja promašaj u smotrenom predstavljanju žena druge boje kože. Duboko žalimo zbog uvrede koju je izazvala,“ objavio je Dove u izjavi.

Ali šteta je učinjena: korisnici Twitter-a pozivaju na bojkot brenda i izražavaju svoj bijes kako prema oglasu, tako i prema izvinjenju branda.

KADA PROMOCIJA POĐE PO ZLU

Haotične scene su se odvijale u McDonald's-ovim restoranima širom SAD-a nakon što je lanac brze hrane potcijenio koliko će popularna biti njihova promocija koja je ciljala na fanove TV emisije Rick and Morty. Naime, kompanija je obećala da će vratiti Szechuan sos koji se pominje u jednoj od epizoda popularne serije.

McDonald's je najavio da će u subotu (7. oktobra) fanovima ponuditi ograničenu količinu sosa koji je već dugo van proizvodnje.

Međutim, promocija je brzo pošla po zlu kada su fanovi – od kojih su neki navodno stajali u redovima satima – saznali da je sosa nestalo.

Policija je morala intervenisati bar na jednoj lokaciji, nakon što su ljutiti ljudi u redovima za sos počeli da skandiraju „Hoćemo sos“, izvjestio je The Guardian.