Za sve koji čekate povoljnije mogućnosti da sebi osigurate posjetu najvećoj medijskoj konferenciji u regiji imamo super vijest

This article is also available in: English

Piredio: Adnan Arnautlija

ZA PRIJAVE U TOKU OVE SEDMICE SEMPL VAM POKLANJA 165 EUR

Za sve koji čekate povoljnije mogućnosti da sebi osigurate posjetu najvećoj medijskoj konferenciji u regiji imamo super vijest. Za prijave pristigle od 11. so 15. septembra SEMPL vam garantuje 165 EUR uštede što znači da ćete se ostalim učesnicima u Portorožu pridružiti za 340 EUR.

Svi prijavljeni će dodatno dobiti i pakete iznenađenja koje priprema LIDL Slovenija.

DANAS POČINJE TEĆI ROK ZA ISTICANJE NAMJERE KANDIDATURE ZA ČLANSTVO U TIJELIMA HUOJ-A

Na 1. sjednici Izbornog povjerenstva utvrđen je rok za isticanje namjere kandidature za članstvo u tijelima HUOJ-a. Rok za isticanje namjere kandidature otvoren je od 11. do 19. rujna 2017. godine (ponoć).

Sukladno Pravilniku o izboru u tijela HUOJ-a, potencijalni kandidati elektroničkom poštom Izbornom povjerenstvu (izbori2017@huoj.hr) i Glavnoj tajnici (maja.vela@huoj.hr) objavljuju svoju namjeru kandidature.

Namjere kandidature HUOJ će objaviti na svojim mrežnim stranicama. HUOJ za sve potencijalne kandidate za središnja tijela Udruge, a koji su na ovdje propisan način najavili namjeru svoje kandidature, organizira njihovo predstavljanje.
Sukladno mogućnostima predstavljanje kandidata za podružnice bit će organizirano u podružnicama.

HRVATSKI TELEKOM SUTRA NA PRESSICI PREDSTAVLJA NOVI SPORTSKI TV SHOW EKSKLUZIVNO NA MAXTV

Jedinstveno predstavljanje za medije održat će se u utorak, 12. rujna 2017. u 19 sati u specijalnom TV studiju MAXtv televizije u T-Centru na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Urednica i voditeljica Mila Horvat će u neformalnom razgovoru sa svojim gostima: proslavljenim tenisačem Goranom Ivaniševićem i direktorom Sektora martketinga za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma, Richardom Johnom Breškovićem, predstaviti sve novitete u svijetu sporta i televizije.

WEBSI DAN, KRUNA PROJEKTA WEBSI INTERNET PRVACI

Cjelokupan projekt WEBSI Internet prvaci, koji promovira, nagrađuje i arhivira najbolje slovenske digitalne projekte, bit će okončan u petak, 15. septembra, WEBSI danom. Festival slovenskog digitalnog komuniciranja okuplja stručnjake i ljubitelje marketinga, oglašavanja, odnosa s javnostima i digitala nudeći im stručne sadržaje te vrijeme i prostor za nova poznanstva i poslovne mogućnosti

Nakon obrazovnog dijela događaja na redu je druženje svih učesnika i dodjela 19 prestižnih WEBSI nagrada. Dobit će ih nagrađeni koje je žiri od 75 članova prepoznao kao najbolje u digitalizciji od 103 prijavljena rada.

REVIZIJA EVROPSKE DIREKTIVE O AUDIOVIZUELNIM MEDIJSKIM USLUGAMA (AVMSD)

Evropski parlament je potvrdio odluku matičnog Odbora za kulturu i obrazovanje (CULT) da se pristupi tripartitnim pregovorima (Parlament, Vijeće ministara i Komisija) o reviziji AVMS direktive. Sa stanovišta industrije bitne promjene su predložene u slijedećim područjima:

  • zaštita djece na području oglašavanja – uvođenje ograničenja na području sponzorstva i product placementa,
  • širenje pravila o oglašavanju, sponzoriranju i product placementu na video nplatforme, kao i na sadržaje koje generiraju sami korisnici. Evropski parlament zagovara uvođenje istih pravi na području sponzorstva i product placementa,
  • fleksibilnijih pravila oglašavanja i podrške samo-regulativnim i suregulativnim kodeksima ponašanja ostaje, ali kako prijedlog Komisije, tako i stajališta Parlamenta ukazuju na duboko razumijvanje temeljnih načela samoregulative. Zato će predstavnici industrije u daljim postupcima usklađivanja i usvajanja revidirane direktive insistirati da se u nadležnosti samoregulatornih tijela ne dira.

Iza zatvorenioh vrata održan je i prvi susret u okviru trialoga. O najvažnijim temama za oglašivačku industriju raspravljat će se u jesen. Planirano je da se susreti održavaju mjesečno i da počnu u septembru. Cilj estonskog predsjedavanja je da se pregovori završe do kraja godine.

STIGAO JE NOVI GOOGLE CHROME, SVAKAKO GA ODMAH INSTALIRAJTE

Uglavnom svi web preglednici, pa tako i Googleov Chrome, koji je i dalje najpopularniji na svijetu, konstantno stižu u novim verzijama, jer korisnici su sve zahtjevniji, a ni sigurnosni aspekti nisu zanemarivi, dapače. Tako je Google Chrome objavljen u inačici 61, koja između ostaloga svima koji instaliraju ovaj internet preglednik jamči zakrpe za čak 22 sigurnosna propusta koji egzistiraju u dosadašnjim verzijama. Već sama ta činjenica više je nego dovoljna da instalirate posljednju stabilnu verziju, odnosno nadogradite svoj postojeći web preglednik ako ste korisnik Chromea.

Iz Googlea su poručili kako ćete s novom verzijom imati ugodniji rad, a i optimizacija je bolja. tako će novi Chrome svakoj internet stranici omogućiti detektiranje trenutačnog stanja radne memorije, kako bi se korisniku dostavio sadržaj primjeren njegovom računalu. Google Chrome 61 donosi i nativne video kontrole, bolje će se nositi s JavaScript “napastima”…

Novi Google Chrome je dostupan za sve desktop operativne sustave, Windows, macOS i Linux, a verzije za Android i Chrome OS bi se trebale pojaviti za nekoliko dana.