Deseto po redu okupljanje profesionalaca PRilika, pod nazivom Umetnost komunikacije, održaće se 22. novembra 2018. godine u Beogradu

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

KONKURS ZA TRADICIONALNA UEPS PRIZNANJA OTVOREN DO 3. DECEMBRA

I ove godine u UEPS-u (Udruženje za tržišne komunikacije Srbije) su, na osnovu iskustva sa prethodnih konkursa i sugestija dobijenih od članica, redefinisali kategorije, prilagodivši ih aktuelnim trendovima i potrebama onih koji stvaraju. Nagrade će biti dodijeljene u 16 kategorija, sa podkategorijama, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnija i najkreativnija rješenja u protekloj godini.

Specijalna priznanja za najbolji copy, najbolju art direkciju, režiju i komponovanu muziku,  uvrštena su u redovne kategorije. Na svečanoj dodjeli, pored priznanja po kategorijama, biće dodijeljen i Grand Prix te proglašeni Agencija i Oglašivač godine.

Dodjela prestižnih priznanja biće upriličena na svečanosti povodom Dana UEPS-a

Prijave radova primaju se najkasnije do 3. decembra 2018. godine.

Uslove konkursa, propozicije i kategorije, kao i prijavni formular, možete pogledati na  linku

10. PRILIKA DRUŠTVA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU SRBIJE: KOMUNIKACIJE TRANSFORMIŠU BUDUĆNOST

24 Sata: Rok za UEPS priznanja 3. decembra; PRilika za odnose s javnošću Srbije; IAB akademija; M2 Communications osvaja Ameriku... 2

Kako će izgledati transformacija komunikacije u narednim godinama, etička pitanja i inovacije, iskustva najboljih stranih i domaćih komunikologa, biće predstavljeni na ovogodišnjoj jubilarnoj konferenciji PRilika. Deseto po redu okupljanje profesionalaca pod nazivom Umetnost komunikacije održaće se 22. novembra 2018. godine u hotelu Hilton Beograd u organizaciji Društva Srbije za odnose s javnošću.

Među učesnicima ove godine publika će imati priliku da čuje Tanju Tatomirović, komunikologa, direktoricu komunikacija za region od 24 zemlje i članicu Forbesovog Savjeta za komunikacije, Barbaru Krajnc, iskusnu međunarodnu konsultanticu za javne poslove sa bogatim radnim iskustvom i certificiranu faciltatoricu LEGO® SERIOUS PLAY® metode; Deniz Dulgeroglu, senior copywritericu u najvećoj turskoj nezavisnoj oglašivačkoj agenciji Rafineri i Teodoru Migdalovici, internacionalnu govornicu i trenericu koja je poslednjih 18 godina učestvovala na najvećim svjetskim događajima koji se tiču marketinga i komunikacija, a ujedno je i Cannes Lions Ambasadorica u Rumuniji.

DSOJ je ove godine pripremio i tri panel diskusije. U panelu Etika u komunikacijama svoje stavove će podijeliti Zoran Stanojević, novinar, Petar Stanojlović, filmski i televizijski reditelj, Vladimir Radomirović, predsjednik Udruženja novinara Srbije, Biljana Stepanović, osnivačica i direktorica Business Info Group i Vedran Ivanković, predsjednik Suda časti DSOJ-a.

Predstavnici najpoznatijih i najposećenijih festivala u regionu kao što su Exit festival, Weekend Media festival, Sarajevo films festival i Balkan Tube fest učestvovaće u panelu Umetnost komunikacije regiona – festivali. O ulozi komunikacija u predstavljanju inovativnih projekata govoriće Milica Marković, Direct Media, Marina Petrović, British American Tobacco, Zoja Kukić, Startit i Marijana Jović, Schneider Electric.

Na temu Kako nam je cilj postao novi start: Nimma Hub – end2end communications govoriće Dragan Radić, CEO Ninamedia, Zoran Santovac, Headmade i Anđelko Trpković, CEO Publicis Grupe Adriatic.

IAB AKADEMIJA: DIGITALNI POTENCIJALI 2019

24 Sata: Rok za UEPS priznanja 3. decembra; PRilika za odnose s javnošću Srbije; IAB akademija; M2 Communications osvaja Ameriku... 1

Da biste lakše pratili nove trendove i ostali konkurentni i naredne godine, IAB Akademija će vam u svom dvanaestom izdanju koje će biti održano 5. decembra, otkriti nekoliko digitalnih potencijala koji će obilježiti 2019. godinu.

Između ostalog bit će govora o influenser marketingu, programatičnom oglašavanju i video oglašavanju koje, i pored toga što se o njima sve više govori, ostaju digitalni potencijali za narednu godinu. Učesnicima će biti predstavljen i novi direktorij – Pregled slovenskog digitalnog tržišta. Šta će biti ostali portencijali, koji će vas u budućnosti okupirati, bit će uskoro otkriveno.

IAB Akademija, srijeda 5. decembar od 13,00 do 16,00 sati.

Za članove IAB Slovenija prisustvo je besplatno, dok će nečlanovi trebati platiti kotizaciju od 120 EUR + PDV.

AGENCIJE M2 COMMUNICATIONS OSVAJA AMERIKU

24 Sata: Rok za UEPS priznanja 3. decembra; PRilika za odnose s javnošću Srbije; IAB akademija; M2 Communications osvaja Ameriku...

Više puta nagrađivani konceptualni projekat „eXpedicija na Mars“ osmišljen za klijenta BMW – Delta Motors, još jednom se našao u finalu najprestižnijih svjetskih takmičenja, ovoga puta u izrazito jakoj konkurenciji američkog festivala Special Events 2019.

Samo nekoliko agencija iz Evrope, među kojima i M2Communications iz Srbije, ušlo je u uži krug gdje će se, za nagradu izvrsnosti u organizovanju događaja među preteženo američkim agencijama, boriti za titulu najbolje.

Kategorija u kojoj je projekat odabran je Najbolji događaj kreiran za korporaciju ili asocijaciju: ukupni budžet ispod 100.000 dolara.

Gala večer dodjele nagrada za kreativnost i inovacije bit će održana 10. januara 2019. godine, u San Diegu, u američkoj državi Kaliforniji.

VIŠE OD MILION I PO DINARA ZA POBJEDNIKE „SUPERSTE+“ PROGRAMA

24 Sata: Rok za UEPS priznanja 3. decembra; PRilika za odnose s javnošću Srbije; IAB akademija; M2 Communications osvaja Ameriku... 4

Ovogodišnji „Superste“ program donacija Erste Banke u Srbiji završen je finalom „Superste plus“ ciklusa, namijenjenog veteranima „Superste“ zajednice mladih kreativaca, u okviru kojeg su kao pobjednički nagrađeni projekti „Robox“, „Ja imam ideju!“, „Youth Innovation Center i „Mini Bookvica“. Pobjednici su za dalji razvoj projekata dobili više od milion i po dinara.

Superste plus“ ciklus nastao je kao poseban dio programa „Superste“, tako što su pobjednici, finalisti i polufinalisti programa iz prethodnih sezona zajedničkim snagama, razmjenom iskustava i kombinacijom rada i talenta došli do novih ideja za unapređenje društva u kojem žive.