Europska prijestolnica kulture ove godine organizira konferenciju Brendiranje culture, a HURA poziva članove da se prijave za predavače ili nominuju svoje kandidate

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

RIJEKA 2020 TRAŽI PREDAVAČE ZA KONFERENCIJU BRENDIRANJE KULTURE

Europska prijestolnica kulture ove godine organizira konferenciju Brendiranje kulture, koja će se održati od 28. veljače do 2. ožujka te su u potrazi za predavačima. Svi koji smatraju da mogu svojim predavanjem doprinijeti uspjehu honferencije pozvani su prijaviti se kao predavači ili dati svoje prijedloge potencijalnih kandidata. Organizacija RIJEKA 2020 će predavačima podmiriti troškove honorara, puta i smještaja.

Neki od već potvrđenih predavača su: Erik Kessels (dizajner, umjetnik, kurator i suvlasnik agencije KesselsKramer), Miguel Rivas (partner u TASO grupi, specijaliziranoj za brendiranje gradova), Kai Amberla (direktor organizacije Finland Festivals, koji okupljaju istaknute glazbene, kazališne, plesne, književne i vizualne kulturne programe), Boris Ljubičić (dizajner) te MUZE (organizacija za kulturni turizam i menadžment).

Više informacija o samoj konferenciji možete naći ovdje.

UPRAVNI ODBOR HRVATSKE UDRUGE ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU (HUOJ) IMENOVAO JE ČLANOVE OVOGODIŠNJEG STRUČNOG ŽIRIJA ZA GODIŠNJU NAGRADU 12. GRAND PRIX

24 sata: Rijeka 2020 traži predavače; HUOJ imenovao žiri za Grand Prix; Communication Management Forum 2019; DDD Geneva 2019… 1

Članovi žirija za najprestižniju hrvatsku nagradu u odnosima s javnošću su:

Maja Gradišar Perotić, predsjednica, starija savjetnica u agenciji Media Val, doc. dr. sc. Damir Jugo, zamjenik predsjednice, dekan Edward Bernays Visoke škola za komunikacijski menadžment, Članovi žirija: Davor Denkovski, CSOJ, Grad Zagreb, Ivona Devčić Ivičić, voditeljica PR-a i korporativnih komunikacija, Nova TV, Sanja Gržetić, voditeljica odjela za korporativne komunikacije i marketing, GRAWE Hrvatska d.d., doc. dr. sc. Hrvoje Jakopović, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Gabrijela Kasapović, direktorica Korporativnih komunikacija, Atlantic Grupa, Katarina Leko, direktorica agencije Manjgura, Mladenka Majerić, izvršna direktorica, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, Ankica Mamić, vlasnica agencije IMC, Kristina Mamić, univ. spec. pol., glasnogovornica Hrvatske turističke zajednice, Bojana Mandić, strateška savjetnica u Pragma komunikacije, mr.sc. Davor Pavić, pročelnik Kabineta župana Splitsko – dalmatinske županije, Maja Pekeč, načelnica Sektora za odnose s korisnicima Državnog zavoda za statistiku, Igor Vukasović, direktor/menadžer Korporativnih komunikacija Addiko banke.

MEĐUNARODNA ZNANSTVENA KONFERENCIJA COMMUNICATION MANAGEMENT FORUM 2019

Treće izdanje konferencije koju organizira Edward Bernays University College posvećeno je temama kao što su komunikacije, turizam, kultura i nacionaln brend, a održat će se 10. i 11. svibnja 2019.

U okviru Communication Management Foruma 2019. koji će se održati pod nazivom Finding a Common Denominator: Communication, Tourism, National Culture and Brand, odnosno U potrazi za zajedničkim nazivnikom: komunikacija, turizam, nacionalna kultura i brend, nastojat će se dati odgovor na pitanje u kojoj mjeri je komunikacija zaista ključan faktor u uspostavi nacionalnog brenda, kako iskoristiti vlastite prednosti za jačanje imidža države i unapređenje njezine promocije u svijetu.

FESTIVAL DIGITAL DESIGN DAYS 2019. U ŽENEVI ZAVRŠIO SINOĆ

Digital Design Days Festival ove je godine postao globalan, a turneju je započeo u Ženevi od 11. do 13. februara/veljače.

Prva globalna turneja festivala Digital Design Days počinje u Ženevi!

Festival koji je svoj put započeo u Milanu 2016., i već se može pohvaliti sa preko 5500 učesnika iz 63 zemlje, okuplja najnaprednije svjetske digitalne kuće s utjecajnim donositeljima odluka iz međunarodnog poslovanja. U pitanju je event koji daje priliku za nadahnuće, razmjenu znanja i učenje kako digitalnim dizajnom pomoći kompanijama da rastu, podrže inovacije i podignu komunikaciju na viši nivo.

Uskoro ćemo vam na portalu predstaviti nekoliko intervjua sa nekim od na najznačajnijih govornika na festivalu ove godine.

FINALNI ROK ZA ADC ANNUAL AWARDS ISTIČE SUTRA

The One Club For Creativity izdao je „prijateljski podsjetnik“ kreativcima, dizajnerima, marketerima, agencijama, izdavačima i ostalima iz kreativnih industrija, da je ovaj petak, 15. februara/veljače, krajnji rok za dovršetak vaših prijava za ADC nagrade.

To je ujedno i posljednji dan kada svi fizički materijali moraju stići u njihov ured u New Yorku. U međuvremenu, sve je spremno za prvi krug žiriranja.

Ove godine je 98. izdanje ADC Annual Awards, najstarijih nagrada u industriji koje se kontinuirano održavaju. Ove nagrade slave najbolje u oglašavanju, digitalnim medijima, grafičkom dizajnu i dizajnu publikacija, dizajnu ambalaže i proizvoda, iskustvenom i prostornom dizajnu, fotografiji, ilustraciji i modnom dizajnu, a sve to s naglaskom na umjetnost i umijeće, a najbolji imaju priliku pohvaliti se prestižnim ADC Kockama.

ROK ZA PRIJAVE NA D&AD AWARDS 2019. ISTIČE ZA SEDAM DANA

Rok za još jedne nagrade se neumoljivo približava, pa ako namjeravate prijaviti svoje radove za D&AD Awards 2019, svakako ih pošaljite do 20. februrara/veljače i uštedite 20% na svojim prijavama.

24 sata: Rijeka 2020 traži predavače; HUOJ imenovao žiri za Grand Prix; Communication Management Forum 2019; DDD Geneva 2019…

Ove godine nagrade dolaze s nekoliko promjena kako bi bolje odražavale i zadovoljile kreativnu industriju. Ukoliko želite saznati više o promjenama, kriterijima i žiriju, posjetite D&AD web stranicu.