19. maja na tvrđavu Kastel u Banjaluci dolazi poznati regionalni story maker Branimir Brkljač

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

PRODUŽENE PRIJAVE ZA CROATIA EFFIE 2017!

Svi zainteresirani koji još nisu, svoje radove mogu prijaviti do 26. veljače. Članovi HURA-e ostvaruju popust na prijave.

Prestižne Effie nagrade bit će dodijeljene na Danima komunikacija, središnjem nacionalnom festivalu tržišnih komunikacija u Hrvatskoj, koji će se održati u Rovinju. Effie nagrade dodjeljuju se od 1968. godine na svjetskoj i europskoj razini, najučinkovitijim agencijama i oglašivačima za projekte koji su se svojim rezultatima posebno istaknuli na tržištu. Od tad, do danas Effie nagrade postale su međunarodni simbol marketinške učinkovitosti.

Više informacija o prijavi i cijenama potražite na: www.effie.hr.

BRANIMIR BRKLJAČ NA PLAY MEDIA DAY 02

Poznati regionalni story maker Branimir Brkljač, održat će predavanje u okviru Play Media Day 02 na temu Razmišljanja iskusnog početnika. Brkljač će pojasniti kako razumjeti aktuelne medijske trendove i koliko nam u tome pomaže, a koliko nas ograničava sopstveno iskustvo. Pored Brkljača, Play Media Day 02 ugostit će preko dvadeset svjetskih, regionalnih i domaćih predavača i stručnjaka iz oblasti kreativne industrije, medija i odnosa sa javnošću.

Play Media Day 02 se održava 19. maja na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Neke od tema koje će biti zastupljene na događaju su: digitalna promocija brenda, uspješne prakse u oblasti marketinga, kampanje koje su oduševile region, novi trendovi i najbolje prakse u oblasti digitalnog marketinga, media buying, media monitoring i budućnost medija. Pored predavanja i radionica renomiranih svjetskih, regionalnih i domaćih stručnjaka, posjetioce očekuju koncerti i drugi interesantni sadržaji. Avantura i druženje se nastavljaju i sutradan 20. maja, kada će svi ljubitelji prirode i sporta uživati u bogatom programu Adrenalin Play Media Day-a.

Cijena kotizacije u promotivnom periodu koji traje do 15. marta iznosi 95 eura, dok najbrži studenti koji obave registraciju imaju mogućnost da kotizacije obezbijede po povoljnijoj cijeni od 25 eura. Prvih pedeset registrovanih učesnika obezbijedit će i poseban popust za Adrenalin Play Media Day avanturu. Detalje o kotizacijama možete pronaći na stranici www.playmediaday.com, a detaljna uputstva o načinu uplate svi zainteresovani će dobiti nakon što obave proces registracije.

ŠTO SE KRIJE IZA NOVOG VIZUALA DANA KOMUNIKACIJA?

Ovogodišnji Dani komunikacija odražavaju cjelovit pogled na komunikaciju. Nakon integracije onlinea i offlinea, kreativnosti i učinkovitosti te Cannesa i Hrvatske, ove godine festival integrira oglašavanje i odnose s javnošću kroz nove programske sadržaje i predavače. U čitavu priču prigodno se uklopio vizual vrtuljka, simbol stalnog kretanja oko centralnog objekta, u ovom slučaju integracije.

Ujedno, vrtuljak je odlična poveznica s cjelovitom kampanjom 359,99˚. Preostali 0,01 stupanj koji bi zaokružio cjelinu, predstavlja težnju festivala da drži korak s trendovima u industriji, a kampanja poručuje „drž’te se čvrsto, ako stisak malo popusti izletjet ćete iz igre!“.

Unex Grupa, zagrebačka agencija koja se bavi integriranim tržišnim komunikacijama, osmislila je kreativni koncept, dok ilustraciju potpisuje Danijel Žeželj. Stripovi, knjige i ilustracije ovog poznatog grafičkog dizajnera i ilustratora pojavljivale su se u magazinima i antologijama diljem svijeta. Žeželj trenutno živi između Zagreba i Brooklyna te pritom radi na novom strip serijalu za američkog izdavača Image.

HDD: KRIVOTVORINE, DEZINFORMACIJE I SMRZNUTE SLIKE – DIZAJN DALIBORA MARTINISA 70ih i 80ih (23.2. – 9.3.2017.)

U četvrtak 23. veljače u 20 sati u HDD galeriji otvara se izložba Krivotvorine, Dezinformacije i Smrznute slike – Dizajn Dalibora Martinsa 70-ih i 80-ih. Izložba predstavlja pregled dizajnerskog rada Dalibora Martinisa, uglavnom u području izložbenih i filmskih plakata, ali i dizajna za televizijski medij. Kustosi izložbe su Marko Golub i Dejan Kršić.

Kao jednom od najvažnijih hrvatskih multimedijskih umjetnika, Martinisu je u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti nedavno priređena i velika retrospektiva, a ova mala izložba svojevrsna je njena dopuna kojom je prvi put na jednom mjestu obrađen i autorov razmjerno mali, ali značajan dizajnerski opus. U kontekstu posljednjih nekoliko izložbi održanih u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva, izložba dizajna Dalibora Martinisa nastavlja se na izložbe Jugoslavenski neoavangardni umjetnički časopisi Informacija: Dizajn za kulturu Željka Borčića, koje su, svaka na svoj način, govorile o odnosu grafičkog dizajna i konceptualne umjetnosti sedamdesetih godina. Dok je prva problematizirala neformalne umjetničke komunikacijske mreže i vizualne jezike dizajna i umjetnosti, a druga pokušala sučeliti dizajnerski i rani umjetnički opus Željka Borčića, ova Martinisova mini-retrospektiva tematski je usredotočena isključivo na autorove dizajnerske radove i u tom je smislu najkonvencionalnija.

MAGENTA 1 B2B RUN OKUPIT ĆE U ČETIRI HRVATSKA GRADA PREKO PET TISUĆA UČESNIKA

MAGENTA 1 B2B RUN, popularno događanje koje se proteklih godina nametnulo i kao najmasovnije okupljanje zaposlenika hrvatskih tvrtki, ove će se godine održati po treći put. Očekuje se da će ovogodišnje izdanje u četiri hrvatska grada ukupno okupiti više od pet tisuća trkača. MAGENTA 1 B2B RUN  starta u Splitu 18. svibnja, nakon čega slijede utrke u Rijeci i Osijeku (1. i 29. lipnja), dok je završno i najveće okupljanje planirano u Zagrebu 14. rujna.

Poslovna utrka MAGENTA 1 B2B RUN namijenjena je svim zaposlenicima trgovačkih društava prijavljenih na području Hrvatske, a prošle godine u njoj je sudjelovalo više od četiri tisuća trkača iz više od tristo hrvatskih kompanija čime je opravdan status najpopularnijega poslovnog događanja u Hrvatskoj.

„Poslovna se kultura danas smatra kompetitivnom prednošću. U jugoistočnoj Europi čak još i više nego u zapadnoj što ujedno potvrđuje i velik odaziv hrvatskih kompanija na MAGENTA 1 B2B RUN koji je prepoznat kao jedan od alata za unaprjeđenje poslovne kulture koji pospješuje međusobnu komunikaciju i osjećaj zadovoljstva“, izjavila je Dijana Vetturelli inicijator MAGENTA 1 B2B RUN-a.

Partner utrke je Hrvatski Telekom koji je, kao i prošle godine, prepoznao širi značaj ovog projekta, pogotovo u području internih komunikacija, a velik broj njihovih zaposlenika i ove će godine trčati u sva četiri uključena grada.

MREŽA DENTSU AEGIS ULAZI U 40 ŠKOLA U VELIKOJ BRITANIJI SA PROGRAMOM OBUKE I RAZMJENE ISKUSTAVA „THE CODE“

Mreža Dentsu Aegis želi odgojiti talentovane tinejdžere kao buduće uzdanice industrija oglašavanja i medija, i uradit će to sa inicijativom pod nazivom The Code, koja će se provoditi u 40 škola u Velikoj Britaniji.

Ova oglašivačka mreža je obećala 50.000 radnih sati školama u Velikoj Britaniji, u želji da pomogne obučiti i pružiti iskustvo 15.000 učenika u dobi između 14-18. Nadaju se da će ovaj cilj ispuniti do 2020. godine, te da će kroz ovaj program u budućnosti dovoditi 50% svojih pripravnika.

4.000 uposlenika ove kompanije trenutno imaju na raspolaganju dva radna dana u godini koje mogu iskoristiti za volontiranje u svojim lokalnim zajednicama i drugim društveno odgovornim programima. 300 njih će posuditi svoje vrijeme programu The Code, a pozvani su da vode radionice, nude mentorstvo i da informiraju nastavnike o mogućnostima u ovoj industriji, a sve će biti dopunjeno i rekreacijom oglašivačkog natjecanja.