Švicarska tvrtka MYD planira uložiti više od 15 miliona eura u sponzorstvo ABA lige

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

KONKURS ZA TRADICIONALNA UEPS PRIZNANJA PRODUŽEN DO 5. DECEMBRA

Na upit  mnogih zainteresovanih za UEPS-ov konkurs koji su zbog velikih obaveza bili u vremskom tesnacu i u nemogućnosti da u roku apliciraju sa svim planiranim projektima, Upravni odbor UEPS-a je doneo odluku da se rok za prijem radova produži za dva dana, odnosno do 5. decembra.

Dodela prestižnih priznanja, (među kojima su nagrada Dragan Sakan, te niz priznanja za najkvalitetnija kreativna rešenja iz različitih oblasti marketinških aktivnosti) kao i prethodnih godina, biće upriličena na svečanosti povodom Dana UEPS-a 24.decembra u 19h  u Dorćol Platz.

Okosnicu stručnog žirija i ove godine, treću godinu zaredom, činiće kreativni direktori.

Uslove konkursa, propozicije i kategorije, kao i prijavni formular, možete pogledati na sledećem linku: https://ueps.org.rs/dan-uepsa/formular-za-prijavu-radova-za-priznanje-ueps-a/

IZLOŽBA BORISA LJUBIČIĆA “JEDNINA MNOŽINE: SIMBOL, ZNAK, LOGO, BREND” U BERLINU

24. sata: Produžen rok za UEPS; Izložba Borisa Ljubičića u Berlinu; Švicarski MYD planira veliku investiciju u sportsko sponzorstvo u regiji; GroupM umanjio prognoze za ovu i narednu godinu

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu otvorena je izložba Borisa Ljubičića Singular of the Plural: Symbol, Sign, Logo Brand / Singular des Plurals: Symbol, Zeichen, Logo, Brand. Riječ je o novoj verziji izložbe prvotno održane u siječnju 2018. u HDD galeriji, koja je u međuvremenu gostovala u Splitu, Puli, Varaždinu, a prati je i posebna dvojezična publikacija na 112 stranica. Ova putujuća izložba je nastala zahvaljujući potpori Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH za projekte predstavljanja hrvatske kulture u inozemstvu, a njeno berlinsko gostovanje samo je prvo u nizu postaja.
Izložbu je otvorio Veleposlanik Republike Hrvatske u SR Njemačkoj dr.sc. Gordan Grlić – Radman, asistentica kustosa izložbe i dizajnerica Monika Džakić, te sam dizajner vizualnih komunikacija Boris Ljubičić. Realizirana je uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva i Veleposlanstva RH u SR Njemačkoj. Nakon realizacije prvog berlinskog gostovanja, izložba će se seliti po drugim europskim i svjetskim gradovima, u koordinaciji MVEP-a.

ŠVICARSKA TVRTKA MYD PLANIRA ULOŽITI VIŠE OD 15 MILIONA EURA U SPONZORSTVO REGIONALNOG SPORTA

24. sata: Produžen rok za UEPS; Izložba Borisa Ljubičića u Berlinu; Švicarski MYD planira veliku investiciju u sportsko sponzorstvo u regiji; GroupM umanjio prognoze za ovu i narednu godinu 1

Zeljko Vela, MyD

MYD je globalna agencija za medijska prava i marketing sa sjedištem u Švicarskoj Najatraktivniji podatak mogao bi biti taj da je MYD za nekoliko engleskih premijerligaša pronašao sponzore za dresove, kao i sponzora za novi stadion Atletico Madrida. MYD je vlasnika svih medijskih i marketinških TV prava ABA lige te predstavnik ovog regionalnog natjecanja zajedno sa legendarnim košarkašem Žarkom Paspaljem, ambasadorom ABA lige.

“Prepoznali smo ABA ligu kao najbolje sportsko natjecanje u regiji, nešto što je najkvalitetnije i sa najvećim potencijalom. Naš cilj je da ABA liga za nekoliko godina bude među tri najjače košarkaške lige u Europi. Stoga ćemo u razdoblju koje je pred nama investirati minimalno 15 milijuna eura u sam razvoj Lige. Naša ideja nije pronaći nekakav proizvod ili natjecanje, kupiti ga na brzinu i zatim ga prepustiti samom sebi. Naprotiv, MYD u ABA ligi vidi partnera i želimo da Liga raste iz godine u godinu. Već smo pokrenuli određene korake, a dobar pokazatelj je da je ABA liga poznata izvan granica država koje učestvuju u natjecanju. Utakmice se već sada, upravo zahvaljujući MYD-u, mogu gledati u Českoj, Slovačkoj i Gruziji, uz činjenicu da smo u pregovorima sa još nekim zemljama. Namjera nam je ovo nejveće regionalno natjecanje učiniti još kompleksnijim, s velikim brojem utakmica i sa strukturom u kojoj uz prvu ABA ligu imamo i drugu ABA ligu, zatim juniorsko natjecanje te Super kup,” izjavio je  Želja Vele, predstavnik tvrtke MYD.

GROUPM UMANJILA PROJEKCIJE GLOBALNOG RASTA ULAGANJA U OGLAŠAVANJE

24. sata: Produžen rok za UEPS; Izložba Borisa Ljubičića u Berlinu; Švicarski MYD planira veliku investiciju u sportsko sponzorstvo u regiji; GroupM umanjio prognoze za ovu i narednu godinu 2

WPP-ova GroupM umanjila je svoje prognoze globalnog ulaganja u oglašavanje za ovu i narednu godinu, zbog posljedica nedavne aprecijacije dolara, problema u auto industriji i stagnirajućih tržišta kako kod potrošačkih roba tako i kod tradicionalnih medija.

Ovaj miks čimbenika doveo je do umanjenja očekivanja rasta u 2018. godini sa 4,5% na 4,3%, dok je predviđeni rast za 2019. godinu također umanjen sa 3,9% na 3,6%. Time će očekivani iznos novih investicija u ovom razdoblju iznositi tek 19 milijardi dolara, umjesto ranije predviđanih 23 milijarde dolara.

Kina i dalje daje najveći doprinos globalnom rastu, a većina globalnih CMO-a planira povećanje ulaganja u ovoj zemlji iduće godine.

UM PROMOTES CMO LYNN LEWIS TO US CEO

24. sata: Produžen rok za UEPS; Izložba Borisa Ljubičića u Berlinu; Švicarski MYD planira veliku investiciju u sportsko sponzorstvo u regiji; GroupM umanjio prognoze za ovu i narednu godinu 3

UM je imenovao svoju globalnu direktoricu marketinga, Lynn Lewis, na poziciju CEO-a za SAD.

Lewis će zamijeniti Kashu Cacy, koja je u avgustu preuzela upravljanje Engine Group-om.

Lewis je u ovom ogranku IPG-a provela već 15 godina. Došla je u UM na poziciju starijem potpredsjednice i direktorice usluga za klijente 2003. godine. U zadnje vrijeme je radila kao predsjedkica operacija na istočnoj obali, a istodobno je vodila marketing na globalnoj razini.

Daryl Lee, globalni CEO UM-a, izjavio je: „Nevjerovatno sam ponosan što imam priliku imenovati Lynn CEO-om za SAD. Ona je pravi lider, i izgradila je odan tim u UM-u zahvaljujući svom neusporedivom radu s klijentima, strateškom djelovanju u marketingu, i nevjerovatnoj sposobnosti da gradi i nadahnjuje vrhunske timove. Ona preuzima agenciju koja trenutno ima ogroman zamah, i znam da će upotrijebiti svoje znatne talente kako bi učinila UM još boljim.“