Sa gotovo pola miliona glasova, građani Hrvatske su izabrali deset gradova u kojima će Coca-Cola urediti vježbališta na otvorenome

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

PREMINUO ROBERT WILLIAM TAYLOR, JEDAN OD TVORACA INTERNETA I KOMPJUTERA

Jedan od tvoraca interneta i personalnog kompjutera, Robert Taylor, preminuo je u 85. godini života u San Francisku

Taylor je bolovao od Parkinsonove bolesti, a preminuo je u svom domu u San Francisku, prema riječima njegovog sina Kurta Taylora.

Tokom 1966. godine, kada je radio za agenciju Ministarstva odbrane SAD koja je odgovorna za razvoj novih tehnologija za američku vojsku (nekada ARPA), Taylor je predvodio kreiranje prve računarske mreže u svijetu, koja je kasnije prerasla u internet.

Robert Bob Taylor je prije toga, tačnije 1961. godine, bio projekt menadžer u Nasi, a pomogao je Daglasu Engelbartu koji je u to vreme radio na razvoju modernog kompjuterskog miša.

„Kako god pogledate, od pokretanja interneta do revolucije na polju ličnih računara, Bob Tayor je bio ključni arhitekta modernog sveta“, ocijenila je istoričarka Univerziteta Stanford, Leslie Berlin.

AGENCIJA „I TO NIJE SVE!“ TRAŽI POJAČANJE

I TO NIJE SVE! kreativna agencija zapošljava account directora/icu, grafičkog dizajnera/icu i copywritera/icu.

Potencijalni kandidati trebaju imati minimalno godinu dana iskustva, a svoju prijavu mogu poslati do 23. travnja na job@itonijesve.com.

I TO NIJE SVE! kreativna agencija postoji sedam godina, ali je već postala jedna od vodećih kreativnih agencija u Hrvatskoj s brojnim klijentima te internacionalno uspješno realiziranim projektima. U njihovom nimalo skromnom portfoliju mogu se naći strategije, kampanje i radovi za IKEA-u Hrvatska, BIPA-u, EVN, Philip Morris, INA-u, i BASF s kojima imaju ugovore o poslovnoj suradnji već nekoliko godina te KWS, s kojim također stvaraju na globalnoj razini.

Više informacija o agenciji potražite na:  www.itonijesve.com.

S POLA MILIJUNA GLASOVA ODABRANO DESET GRADOVA U KOJIMA ĆE COCA-COLA POMOĆI UREDITI VJEŽBALIŠTA NA OTVORENOME

S gotovo 500 000 glasova koje su u prošla dva mjeseca uputili putem mrežne stranice projekta Pokret za radost građani su odabrali deset gradova u Hrvatskoj u kojima će Coca-Cola, u suradnji s lokalnim zajednicama, urediti vježbališta na otvorenome. Svoja će vježbališta tako dobiti Donja Stubica, Vrlika, Stari Grad i Supetar u kategoriji gradova do 10 000 stanovnika, Daruvar, Labin i Petrinja u kategoriji od 10 000 do 35 000 stanovnika te Vinkovci, Bjelovar i Sisak u kategoriji s više od 35 000 stanovnika.

„Čestitam gradovima čiji su se stanovnici svojim glasovima i angažmanom izborili za uređenje aktivnih zona i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u glasovanju te na taj način podržali ovaj projekt. Veseli nas što je zanimanje za uređenjem vježbališta na otvorenome i ove godine veliko te što je mjesno stanovništvo još jednom pokazalo da se ciljevi lakše postižu u zajedništvu,“ izjavila je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Coca-Colin projekt aktivnih zona, pokrenut prošle godine kad je otvoreno prvih deset vježbališta, prepoznaju i građani i predstavnici mjesnih vlasti kao sadržaj od široke društvene koristi. Glavna je njegova vrijednost to što se vježbališta nakon postavljanja predaju lokalnim zajednicama u trajno vlasništvo, čime nova mjesta za rekreaciju i druženje postaju dostupna svima te „oživljuju“ osobito slabije razvijena područja.

VEĆ OVOG VIKENDA NETFLIX ĆE IMATI 100 MILIJUNA PRETPLATNIKA

Netflix je u prvom tromjesečju privukao 4,95 milijuna novih pretplatnika, nešto manje nego što se očekivalo, no već ovoga vikenda broj pretplatnika mogao bi premašiti 100 milijuna.

Netflix, koja nudi gledanje televizijskog i filmskog programa na internetu, ostvario je u prvom tromjesečju ove godine prihode od 2,64 milijarde dolara, za trećinu veće nego u istom lanjskom razdoblju.

Čista dobit porasla je, pak, na 178 milijuna dolara, dok je godinu dana prije iznosila 28 milijuna.

Kada je osnovan 1997. godine Netflix je nudio mogućnost primanja DVD-a po fiksnoj cijeni, potom je proširio ponudu na Internet omogućujući pretplatnicima gledanje filmova i drugih emisija po zahtjevu.

SKORO ČETIRI OD PET DOLARA NA DISPLAY OGLAŠAVANJE U SAD-U ĆE U 2017. GODINI BITI ULOŽENO PROGRAMATIČKI

U najnovijoj studiji kompanija eMarketer otkriva da će skoro četiri petine američkog ulaganja u digitalno display oglašavanje biti izvršeno kroz programatične transakcije u 2017. godini, u ukupnom iznosu od 32.56 milijardi USD. Do kraja prognoziranog perioda, taj udio će porasti na 84,0%.

Pored toga, dok se kupci i prodavci oglašavanja budu borili za veću kontrolu, analitičari predviđaju da će 74,5%, odnosno 24.25 milijardi USD za digitalno display oglašavanje koji se ulažu programatično, otići na privatne berze i direktne programatične sisteme.

Zapravo istraživanje tvrdi da udio programatičkih kupovina preko otvorenih berzi opada, dok direktni programatik predstavlja 56,0% ukupnog ulaganja ove vrste, dok će 44,0% biti kupljeno kroz nadmetanja u realnom vremenu (real-time bidding – RTB).

Video je imao koristi od otvoreniije razmjene, pa tako istraživanje navodi kako se polovicom od ukupno uloženog novca za digitalni video u SAD-u trguje preko automatizacije. Taj dio će ove godine rasti za 42,3% do 9.13 milijardi, navodi se u prognozama. Do 2018. godine, gotovo tri četvrtine svog ulaganja u video oglašavanja će se obavljati programatično.