Direct Mediji dodijeljeno priznanje Diplomacy and Commerce za izložbu u virtuelnoj realnosti Doživi Teslu koja je postala dio stalne postavke Muzeja Nikole Tesle u Beogradu

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

NAJUSPJEŠNIJA AGENCIJA GRAND PRIXA HUOJ-A SU PRAGMA KOMUNIKACIJE

Mireli Španjol Marković uručen Grand Prix HUOJ-a za razvoj struke u Hrvatskoj.

Kako bi se kvalitetna komunikacija promicala i među onima kojima to nije struka, HUOJ dodjeljuje nagrade za Komunikatora i Antikomunikatora godine. Kao vrsni su komunikatori u hrvatskom javnom prostoru prepoznati ministar financija Zdravko Marić, bivši voditelj kurikularne reforme Boris Jokić, pokretač portala srednja.hr Marko Matijević i književnik Bruno Šimleša, a kao ne samo vrsni komunikatori nego i komunikacijski inovatori nagradu za Komunikatora godine primili su članovi Hrvatske gorske službe spašavanja. Lošom pak javnom komunikacijom tijekom prošle se godine istaknuo rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, pa mu je dodijeljen Šipak godine te ponuđeno besplatno savjetovanje vodećih hrvatskih stručnjaka iz područja komunikacija.

Najuspješnijom agencijom proglašene su Pragma komunikacije.

Žiri jubilarnog Grand PRixa ove je godine imao iznimno mnogo posla dodijelivši 11 Grand Prixa. Ko je sve dobio Grand Prix pročitajte ovdje.

DIRECT MEDIJI PRIZNANJE ZA VIRTUELNOG TESLU!

Direct Mediji je dodeljeno priznanje Diplomacy and Commerce za izložbu u virtuelnoj realnosti „Doživi Teslu“ koja je postala deo stalne postavke Muzeja Nikole Tesle u Beogradu. Prema oceni žirija, projekat virtuelnog Tesle je pomerio granice u upotrebi tehnologije u edukativne svrhe.

Projekat Doživi Teslu je iniciran u susret Teslinom jubileju, a za 15 godina uspešnog poslovanje Direct Medije koja je izložbenu postavku donirala muzeju. Ovu jedinstvenu izložbu u svetu, kreirao je Vitomir Jevremović iz agencije Digital Mind.

Izložba je od nedavno dostupna i na mobilnoj aplikaciji na engleskom jeziku, kao i putem vebsajta www.doziviteslu.com odnosno www.nikolateslaexperience.com.

STOJAN PELKO NOVI POTPREDSJEDNIK GOLDEN DRUM FESTIVALA, ODGOVORAN ZA NATJECANJE I SADRŽAJ

Upišite datum u svoje kalendare, 24. međunarodni festival kreativnosti Golden Drum će se održati od 18. do 20. oktobra 2017. godine – po drugi put u Ljubljani.

Ovim povodom je predstavljen i novi potpredsjednik Golden Drum festivala, Stojan Pelko.

Stojan je radio kao copywriter i kreativni direktor slovenske agencije Luna (sada Luna \ TBWA). Nagrađen je titulom najboljeg kreativnog direktora godine za svoju kampanju s novinarima časopisa Delo. Stojan je stručnjak za politički marketing i kulturne strategije. On je bivši državni sekretar u Ministarstvu kulture Slovenije i bivši savjetnik za komunikacije specijalnog predstavnika EU.

„Selidba sa obale u glavni grad donijela je novi život festivalu: Ljubljana, sa svojom mješavinom srednjoevropske arhitekture i progresivnog razmišljanja, predstavlja savršenu pozornicu za neka ozbiljna promišljanja o Evropi kakvu je poznajemo. Naš posao je jednostavan: vi radite natjecanje, mi ćemo raditi sadržaj! Donoseći pametne izazove i izazovne umove možemo vidjeti šire i dalje. Ove godine, Golden Drum će se održati između 18. i 20. oktobra. Dođite i ostavite svoj trag!“ izjavio je Stojan Pelko, novi potpredsjednik Golden Drum festivala, odgovoran za natjecanje i sadržaj.

NA SOF PO ULAZNICU ZA CANNES LIONS 2017

Slovenski oglašivački festival (SOF) poziva mlade kreativce da se prijave na takmičenje namijenjeno samo njima. Takmičenje će biti održano u vrijeme i na lokaciji Festivala. Svi prijavljeni učesnici će imati 24 sata vremena da, s konceptom ili rješenjem digitalne kampanje, odgovore na raspisani zadatak. Žiri od pet članova će izabrati najviše osam parova koji će biti uvršteni u uži izbor i imati mogućnost da svoja rješenja predstave na maloj sceni SOF-a. Pobjednički dvojac će otputovati na Cannes Lions Festival gdje će učestvovati na takmičenju Young Lions u kategoriji Cyber.

Prijave su otvorene do 25. marta 2017, odnosno do popune mjesta.

OPSTANAK TRADICIONALNIH MEDIJA U DIGITALNOJ BUDUĆNOSTI

Ovogodišnji regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 02 koji se održava 19. maja na tvrđavi Kastel u Banjaluci, predstavlja medijski panel Opstanak tradicionalnih medija u digitalnoj budućnosti. Medijski panel se realizuje u saradnji sa Klubom novinara Banja Luka, a baviće se problematikom prilagođavanja tradicionalnih medija novim tehnologijama i sve većom digitalizacijom sadržaja. U panelu će učestvovati Goran Milić, novinar i urednik sa dugogodišnjim iskustvom, Mirjana Hrga, urednica i novinarka RTL televizije, Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik jednog od najstarijih regionalnih nedjeljnika NIN, Vildana Selimbegović, glavna i odgovorna urednica dnevnog lista Oslobođenje, Maja Raković, vlasnica i direktorica Naxi radija i predsjednica Udruženja radio stanica RAB Srbija.

Moderator panela je Žarko Marković, novinar sa dugogodišnjim iskustvom na uredničkim pozicijama, trenutno urednik informativne redakcije portala Mondo i šef dopisništva magazina Nedeljnik u Banjaluci.

www.playmediaday.com

WEBSI INTERNET PRVACI 2017: DIGITALIZACIJA ODLIČNOSTI & ODLIČNOST DIGITALIZACIJE

WEBSI 2017 je najveće slovensko takmičenje među digitalnim projektima za koje kreatori digitalnih projekata, agencije koje projekte realiziraju i klijenti koji ih naručuju mogu svoje radove prijaviti za takmičenje u jednoj od 12 kategorija.

Takmičenje WEBSI Internet prvaci u 2017 uvodi novu kategoriju nazvanu događaji. U nju spadaju festivali, muzički, sportski i drugi događaji. Novost je izbor naj digitalca godine, to je osoba koja je najviše obilježila slovenski digitalni prostor u proteklih 12 mjeseci.

Sve prijavljene projekte će ocijeniti žiri od 70 stručnjaka i poslovnih ljudi. Žirijem će predsjedavati Rok Cuderman, direktor marketinga u kompaniji Petrol Ljubljana.

Više na: www.websi.si