U petak ističe posebna ponuda za SEMPL konferenciju, u sklopu koje možete osigurati kotizacije po povoljnim cijenama. Požurite

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

SEMPL: ZADNJA MOGUĆNOST ZA PRIJAVE I UŠTEDU

24 Sata: Posljednji poziv za povoljnije SEMPL kotizacije; Počele prijave za 4. Studentsku konferenciju HUOJ-a; Donošenje novog etičkog kodeksa... 4

Da li vas privlači: 16 predavanja, 8 radionica i 32 govornika iz 8 država? Ako vas privlači onda iskoristite Sempl's Special i iskoristite zadnji popust na kotizaciju – priključite se SEMPL-u za 440 EUR.

Kupite sebi ulaznicu u budućnost medija, marketinga i komunikacija. Teme ovogodišnjeg SEMPL-a su: nelinearni marketing, razbijanje mitova o kreativnosti, influencer marketing, digitalna transformacija medijskog tržišta, smanjivanje jaza između ljudi i tehnologije, značaj jezika u komunikacijama, GDPR-uredba, vođenje, budućnost bez monitora, programatično oglašavanje…

Uz popust na kotizaciju oganizatori će vam pokloniti odabrane proizvode Deluxe koje je posebno za vas pripremio LIDL Slovenija.

Ova ponuda važi samo do petka.

POČELE PRIJAVE ZA 4. STUDENTSKU KONFERENCIJU HUOJ-A

24 Sata: Posljednji poziv za povoljnije SEMPL kotizacije; Počele prijave za 4. Studentsku konferenciju HUOJ-a; Donošenje novog etičkog kodeksa... 2

Hrvatska udruga za odnose s javnošću organizira svoju 4. Studentsku konferenciju namijenjenu studentima odnosa s  javnošću i komunikacija. Konferencija se održava 5. i 6. prosinca 2017. godine od 9:30 sati u prostorijama HUOJ-a u Ilici 5, Zagreb.

U dva dana konferencije, kroz predavanja i radionice konferencija će se baviti community managmentom,  zamišljenim granicama između marketinga i odnosa s javnošću, političkim kampanjama i internom korporativnom komunikacijom.
Drugog dana konferencije bit će dodijeljene studentske godišnje nagrade Mlada nada.
Kotizacija u iznosu od 125,00 kn + PDV uključuje predavanja i radionice te osvježenje u pauzama.
Prijave su  na info@huoj.hr otvorene do srijede, 29. studenog 2017.

GLOBAL ALLIANCE ODGOVARA NA STRUKOVNE ZAHTJEVE ZA DONOŠENJE NOVOG ETIČKOG KODEKSA

24 Sata: Posljednji poziv za povoljnije SEMPL kotizacije; Počele prijave za 4. Studentsku konferenciju HUOJ-a; Donošenje novog etičkog kodeksa... 1

Nekolicina strukovnih organizacija za odnose s javnošću zahtijevala je od GA (Global Alliance for Public Relations and Communication Management) donošenje novog, globalnog etičkog kodeksa.

Uprava Global Alliance-a brzo je reagirala, poručivši kako su oni jedina PR organizacija koja okuplja i štiti PR institucije i udruženja te predstavljaju preko 160 tisuća pripadnika iz struke i akademske zajednice. Nadalje, Global Alliance ukazao je kako su voljni što prije organizirati summit posvećen etici u odnosima s javnošću te da će pozivnice uputiti širokom spektru strukovnih organizacija, od kojih su neke i članica Global Alliance-a. Cilj summit-a bit će donošenje novog etičkog kodeksa, koji će predstavljati nadogradnju na etički kodeks iz 2002. godine, kojeg je donio GA. Kodeks je ratificiran na pet kontinenata.

Global Alliance ukazao je kako je spreman voditi javnu raspravu o donošenju tj. ažuriranju postojećeg etičkog kodeksa. Globalnoj standardizaciji etičkih normi u PR industriji, trebao bi pridonijeti i World Public Relations Forum Oslo 2018, koji će okupiti na stotine profesionalaca, koji će raspravljati o temeljnim problemima  unutar struke.

FACEBOOK LANSIRAO ZASEBNU APLIKACIJU ZA EVENTE

24 Sata: Posljednji poziv za povoljnije SEMPL kotizacije; Počele prijave za 4. Studentsku konferenciju HUOJ-a; Donošenje novog etičkog kodeksa...

Facebook provodi rebranding svoje godinu dana stare aplikacije Events, koja će se sada zvati Local, i koja na evente kreirane u Facebook-u povlači lokalne poslovne informacije.

Local integrira Facebook-ovu bazu podataka od 70 miliona poslovnih stranica sa recenzijama i podacima o prijavama. Putem ove aplikacije, korisnici mogu pregledavati preporučene barove, restorane i atrakcije, pogledati karte i vidjeti prijatelje u blizini.

S 2,1 milijarde mjesečno aktivnih korisnika, Facebook donosi ogromnu vidljivost za evente i lokalne biznise, a sa novom aplikacijom direktno će se natjecati s kompanijama kao što su Yelp i Foursquare koji su izgradili svoje poslovanje oko lokalnih preporuka i recenzija.

BOOM BOŽIĆNOG OGLAŠAVANJA ĆE POSTAVITI NOVE REKORDE ULAGANJA U VELIKOJ BRITANIJI

24 Sata: Posljednji poziv za povoljnije SEMPL kotizacije; Počele prijave za 4. Studentsku konferenciju HUOJ-a; Donošenje novog etičkog kodeksa... 3

Kada su oglašivači u pitanju, Božić je več u punom jeku, a industrija oglašavanja je u Velikoj Britaniji izgleda uspjela u potunosti konsolidovati svoje snage. Rani sezonski rezultati ukazuju da bi mediji mogli već početi slaviti praznike, jer prema predviđanjima ulaganje u oglašavanje ove sezone će dostići rekordnih 6 milijardi funti.

Ovu rekordnu brojku je izračunalo udruženje The Advertising Association, koje pripisuje sezonski boom dominaciji kampanja za događaje, te žestokoj konkurenciji između maloprodajnih lanaca. Ovi faktori su u sprezi doveli do 40% rasta ulaganja u oglašavanje u odnosu na prethodnih sedam godina.

Očekivanja javnosti su također rekordna, a tu činjenicu dokazuje podatak kako je više Britanaca uzbuđeno da vide nove sezonske oglase nego blockbuster filmove.