Andrej Gamser, koji je prethodnih 7 godina proveo radeći u okviru digital marketing odjeljenja nekih od najvećih beogradskih marketinških agencija, novo je pojačanje Digital Elementa

Priredio: Adnan Arnautlija

ANDREJ GAMSER NOVI DIGITAL DIRECTOR START UP KOMPANIJE DIGITAL ELEMENT

U 2018. godini lansiran je Digital Element, prvi start up koji uz pomoć vještačke inteligencije čita srpski jezik. Uz pomoć svojih softvera, Digital Element prati sadržaje sa preko 350 sajtova i društvenih mreža i foruma u Srbiji.

Andrej Gamser novo je pojačanje Digital Elementa. Gamser je prethodnih 7 godina proveo radeći u okviru digital marketing odjeljenja nekih od najvećih beogradskih marketinških agencija. Poslednje tri godine vodio je odjeljenja sa pozicije Head of digital. U okviru kompanije Digital Element radi na poziciji Digital Directora. Osim rada na produktu gdje će Gamser usko sarađivati sa development timom, imaće zadatak i da koordiniše rad marketing odjeljenja.

„U pitanju je izuzetno zanimljiv izazov i nešto što predstavlja novi korak u mojoj karijeri. Već neko vreme mi je bila želja da dobijem priliku da radim u kompaniji koja razvija sopstveni proizvod ili uslugu tako da mi veliko zadovoljstvo predstavlja činjenica da sam postao deo Digital Element tima. Nadam se da će ova godina biti godina velikih uspeha za nas i da će tržište, a tu pre svega mislim na kompanije i agencije, prepoznati naš proizvod kao nešto što može da im pomogne da značajno unaprede svoje poslovanje,” izjavio je Gamser po pitanju novog koraka u karijeri.

OSNIVAČ NATIVE ADVERTISING INSTITUTEA STIŽE NA DIGITAL TAKEOVER!

24 sata: Pojačanje u Digital Elementu; Jesper Laursen dolazi na Digital Takeover; Priznanje za Tele2; BANFF World Media Festival ima novog predsjednika 2

Jesper Laursen, osnivač globalno utjecajnog Native Advertising Institutea i vodeći danski stručnjak za content marketing dolazi u Zagreb gdje će 12. ožujka u Cinestaru Branimir Centra održati predavanje na najvećoj digitalnoj konferenciji u regiji, Digital Takeoveru u organizaciji 24sata.

Poseban fokus ovogodišnjeg Digital Takeovera stavljen je na edukaciju, inspirativne primjere i uspješna konkretna rješenja za razvoj kompanija koje se digitalnom preobrazbom mogu u punom kapacitetu tržišno pozicionirati te biti efikasni u postupku i efektivni u rezultatu pa će u skladu s tim i ovaj cijenjeni svjetski stručnjak za marketing održati predavanje.

Laursen će na konferenciji govoriti o stanju u native oglašavanju i razlozima zbog kojih bi native oglašavanje uvijek trebalo biti ključan dio media miksa marketinške komunikacije. Također, pružit će publici uvid u aktualne i buduće trendove u industriji, kao i objašnjenje zašto je presudno imati jasnu multiplatformsku perspektivu kako bi se postigao bolji uspjeh. Publika će također imati priliku dobiti savjete o tome kako kvalitetno prenijeti i zašto je važno uskladiti komunikaciju i distribuciju sa životnim stilom današnjih korisnika.

TELE2 DOBITNIK PRIZNANJA SJAJ 2018 – ZAPAŽENA PRAKSA

24 sata: Pojačanje u Digital Elementu; Jesper Laursen dolazi na Digital Takeover; Priznanje za Tele2; BANFF World Media Festival ima novog predsjednika 1

Poslovna inicijativa za afirmaciju DOP-a i održivosti DOBRA HRVATSKA prepoznala je djelovanje Tele2 na području promicanja vidljivosti društveno odgovornog poslovanja i održivosti te im je dodijelila priznanje “SJAJ 2018 – ZAPAŽENA PRAKSA”.

Nagrada SJAJ već se dugi niz godina dodjeljuje poslovnim subjektima krajem kalendarske godine i to za digitalnu vidljivost prakse društveno odgovornog poslovanja i zalaganja za održivost. Cilj je istaknuti što više dobrih primjera vidljivosti prakse DOP-a, što je ovim natječajem i ostvareno – nagrađeno je ili istaknuto „zapaženim“ 16 organizacija.

BANFF WORLD MEDIA FESTIVAL IMENOVAO RANDYJA LENNOXA ZA NOVOG PREDSJEDNIKA ODBORA

24 sata: Pojačanje u Digital Elementu; Jesper Laursen dolazi na Digital Takeover; Priznanje za Tele2; BANFF World Media Festival ima novog predsjednika

Svjetski medijski festival BANFF najavio je imenovanje Randyja Lennoxa, predsjednika Bell Media, za predsjednika Upravnog odbora, a ovu ulogu će početi obnašati upravo u godini kada festival obilježava 40. godišnjicu. Naslijedio je Johna Moraynissa, predsjednika JDM Media Inc. koji je tri godine bio predsjednik Odbora.

BANFF ima svjetsku reputaciju za raznolikost, inovativnost i izvrsnost te je posebna privilegija pridružiti se odboru kao predsjedavajući“, rekao je Lennox. „Festival je postao nezaobilazan događaj za lidere i sve zainteresirane strane u industriji, i radujem se saradnji s talentiranim članovima tima sa kojima ću nastaviti raditi na kontinuiranom uspjehu BANFF-a, uz nekoliko uzbudljivih koje će ubrzo slijediti,“ dodao je on.